Pas på den bærbare

Pas på den bærbare

Ikke fordi det er hvermandseje, men næsten. Den bærbare computer ses snart overalt, og menneskeracen har travlt med at slæbe maskinen fra sted A til sted B. Faktisk ser man ofte at folk sidder med computeren i busser, tog, i lufthavne og mange andre steder. Og det er da også fint nok, men alligevel skal man passe en smule på, for pludselig kan den bærbare computer være forsvundet. Pist væk. Tyvstjålet. Norske Teknofil kommer med en række tips og tricks til at undgå tyveri af den bærbare pc. Nettips ridser op og anbefaler læserne at læse resten på linket nederst.

En af de ting du med fordel kan lade være med, når du rejser, er at medbringe computeren i en speciel taske til bærbare. Det skriger næsten til himlen, at du har nyttigt gods med dig. Brug hellere en rygsæk til computeren.
Husk også at skille computer og passwords ad. At have en seddel liggende i computertasken med passwords til din e-mail, netbank, Facebook og lignende er ej smart. Brug alternative metoder, for eksempel Roboform

Hav den mellem benene
Slip ikke computeren af syne, og slæb den med ind i toget, med ombord på flyet og hvor du ellers bevæger dig rundt. Hvis du lader den ligge i bilen, så placer den et sted, hvor den ikke umiddelbart er synlig.
Hold også øje med den i lufthavnen, når du skal igennem sikkerhedskontrollen. Ifølge Teknofil.no er der temmelig mange computere der forsvinder i denne sikkerhedsproces. Hvis du er nødt til at slippe maskinen, så stil den ned mellem benene, så du hele tiden kan mærke apparatet.

Desuden er Teknofil inde på emner som sikkerhedskopiering, skærmfiltre, passwords, pengeskabe, vil-ikke-forstyrres-skilte og andet nyttigt. Tjek hele artiklen

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.