Panda Internet Security 2011

Panda Internet Security 2011

I mange år har jeg været glad for NOD 32 fra Eset. Ja, undskyld, jeg taler om antivirus. Desuden har jeg kørt med deres komplette beskyttelsespakke i et par år, men så blev jeg pludselig ramt af nærighed. Efter at have læst spændende tråde om sikkerhed i vort forum, besluttede jeg mig for at afprøve en gratis løsning. Derfor skrives denne artikel med Microsoft Security Essentials som sikkerhed på antivirussiden. Men jeg savner den komplette beskyttelse. Derfor måtte jeg på udkig efter en alternativ løsning. Den fandt jeg forleden dag, da jeg surfede ind på Beskytditbarn.dk. Bag hjemmesiden står sikkerhedsfirmaet Panda Security.


Nu har jeg aldrig rigtigt været særligt begejstret for Panda. Pandas antivirus anvendes på min arbejdsplads, og jeg har til tider fundet antivirusprogrammet anstrengende og dominerende. Og det er stik modsat hvad jeg ønsker. Når jeg installerer et antivirusprogram, er det med henblik på at jeg ikke bemærker det, når det først er etableret på systemet. Lidt lige som en fodbolddommer på banen. Han skal ikke bemærkes, men derimod sørge for at alt kører upåklageligt og sikkert på fodboldbanen. Derfor har jeg installeret Panda Internet Security 2011. Mon sikkerhedspakken fra Panda lever op til mine forventninger?


To genstarter – ready!
De røde lamper begyndte at blinke under installationen af Panda Internet Security 2011. Programmet er nemlig ikke kompatibelt med mit elskede Malwarebyte´s, så hvis Panda skal installeres, skal Malwarebyte´s have det røde kort. Meget mod min vilje lod jeg Panda afinstallere Malwarebyte´s. Derefter brokkede Panda sig over en tidligere afinstallation, der ikke var fuldendt. Jeg skulle genstarte maskinen. Så det gjorde jeg. To gange. Lidt genstridig har et program jo lov at være. Og nu ser det ud til at fungere. Upsan! Der kom lige en spansk meddelelse nede ved uret… Programmet er installeret.


Noget af det første jeg fik tjekket var om programmet var opdateret. Det var det ikke, men et klik på Opdater – jo, programmet ligger fint i en dansk version – gjorde at det blev opdateret på et kort øjeblik. Desuden fik jeg slået irriterende opdateringsmeddelelser fra. Sådan et program skal hverken ses eller høres. Det skal bare passe på mine data i alle afskygninger på pc’en. Og nu ligger det altså og holder øje med hvad jeg foretager mig.


Flot, overskuelig brugerflade
Jeg skal indrømme, at jeg finder det en smule svært at teste sådan et program. Jeg forsøger nemlig at opføre mig fornuftigt ved skærmen, og jeg synes selv at jeg tænker mig om, inden jeg klikker mig ind på skumle websites. Så jeg ved faktisk ikke, om programmet passer på mig. Nå, der fik jeg en idé: jeg smutter ind og henter Eicar, en testvirus. Så må vi se om Panda bjørnen sover. Pyha, heldigvis var bjørnen knaldvågen! Den rensede straks Eicar virussen. Heldigvis har fornuftige folk testet programmet grundigt for mig og resten af nettets virusinteresserede.


I en tysk test fra i år blev Pandas Internet Security 2011 testet sammen med en stak andre sikkerhedspakker, og Panda løsningen fik en flot andenplads. Programmet blev blandt andet rost for gode indstillingsmuligheder, børnesikring (forstå mig ret…), overskuelig brugerflade og god firewall. Alle disse punkter kan jeg roligt tilslutte mig. Jeg synes faktisk at der er tale om et pænt program, som på god, pædagogisk vis giver mig et overblik over real time beskyttelsen på min computer. Antivirus, firewall, identitetsbeskyttelse, sårbarheder og antispamfilter er aktiveret. Hvad jeg mangler lige nu, er sikkerhed for at programmet også beskytter mig mod diverse malwaretrusler og phishing fra internettet, men det vil jeg naivt gå ud fra, indtil det modsatte er konstateret. Og så tager vi den derfra til den tid. Panda Internet Security 2011 kan downloades i en gratis tre måneders testversion fra linket herunder.


www.pandasecurity.com/denmark/about/social-responsibility/children-internet/recursos.htm

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.