Opera solgt til Facebook?

Opera solgt til Facebook?

Der florerer rygter om at Facebook vender snuden efter den norske browser, Opera. Denne browser har aldrig rigtigt haft gennemslagskraft til computere. De forsøger gang på gang at skabe en god browser med spændende funktionalitet, men det lader ikke til, at vi brugere helt har tænkt os at overgive os til Opera. I en årrække brugte jeg Opera på min PDA og Sony Ericsson telefon, men efter at Android er landet i min lomme, er Opera en saga blot for mit vedkommende. Så hvis rygtet taler sandt, er der lidt interessant at spørge sig selv: – Hvorfor ønsker Facebook at få fingrene i Opera?

Først og fremmest taler meget for at Facebook skaber sin egen browser. Med knapt en milliard brugere har Facebook fine muligheder for at få fristet disse brugere over på deres egen browser, hvis brugerne får et nemmere Facebook-liv. Nemmere at opdatere status, uploade billeder, dele links og billeder samt Facebook Likes uanset hvilken hjemmeside du er på. Det er blot nogle af de ting, som måske vil friste folk til at installere en dedikeret Facebook browser. Det er givetvis også yderst interessant at Opera har erfaring med både annoncering i browseren samt ekspertise på det mobile område.

Personligt er jeg selv en af de mange brugere på Facebook. Jeg kigger ind med jævne mellemrum, og min Android smartphone er naturligvois også pejlet ind på Facebook. Alligevel tvivler jeg på, at Opera bliver et aktuelt emne for mit vedkommende. Firefox, Internet Explorer og Chrome er indtil videre de browsere jeg bruger på computerne, og når det handler om mobil browsing er Dolphin rigtig fin. Og når det kommer til alt, er det måske bare et spændende rygte, der skal gøre internetlivet en smule mere spændende i en kedelig agurketid?

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.