Opera – Mere end en browser

Opera – Mere end en browser

Alle kender Internet Explorer, de fleste kender firefox, nogen kender safari, men jeg tror ikke at så mange kender, eller bruger, Opera’s spændende bud på en browser.
Egentlig er Browser misvisende, for hvor konkurrenterne godt nok kan bryste sig af millioner af plugins og andet lir, er Opera meget meget mere end en browser.
Faktisk er Opera lidt af en schweizerkniv, med et væld af unikke egenskaber og nyttige funktioner.

Jeg har altid haft et godt øje til Opera, men har aldrig benyttet den som fast Browser, dog har jeg forsøgt at følge udviklingen i grove træk og må konstatere, at mange af de nyskabelser der sker i Opera, senere forplanter sig i både FireFox og IE. Faneblade er et godt eksempel på dette og hvis du tager et kik på den seneste beta af FireFox, vil du se at brugerfladen er en tro kopi af Operas nuværende.
Der er altså nok der taler til Operas fordel, men desværre også nogle irriterende og forbløffende fejl og mangler.
Browserens evne til at vise websider kan være noget svingende og Opera er i høj grad ubarmhjertig hvis du falder over et site, der ikke er kodet efter standarderne, desuden findes der stort set ingen plugins til browseren, hvilket dog i høj grad opvejes af de mange funktioner, der langt hen ad vejen gør plugins overflødige.

Kan du leve med de få mangler, får du en browser der virkelig er proppet til randen med funktionalitet og små smarte finurligheder.
Skal du dele musik, billeder eller noget helt andet over nettet? Intet problem, for med Opera Unite har du en enkel og overskuelig webserver, direkte i browseren.
Er du webudvikler? Heller intet problem, da Opera har et komplet miljø til visning, redigering og test af din kode.
Mangler du en mailklient? Opera har skidtet indbygget i browseren.
Og sådan kunne jeg blive ved, for der er virkelig noget at komme efter, når du bruger Opera.

Med alle de funktioner, kunne man frygte at browseren ville være lige så hurtig som en flodhest i sirup, men utrolig nok føles browseren ikke tungere end konkurrenterne.
Endvidere er Opera rasende hurtig til at vise websiderne, hvilket ikke er helt ringe, når man som jeg, bruger en væsentlig del af min “computertid” på nettet.

Alt i alt er Opera et rigtig stærkt alternativ til de  mere etablerede programmer, som FireFox og Chrome, og Browseren fortjener mere opmærksomhed end den får.

Herfra får Opera mine varmeste anbefalinger og faktisk startede denne artikel som en lille note i Opera notearkiv(hov, fortalte jeg ikke om den funktion?), så selvfølgelig vil jeg fortsætte med at benytte den svenske browser.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.