Oneplus 2 ser spændende ud

Oneplus 2 ser spændende ud

Nettips.dk har været så heldig at få fingrene i en OnePlus 2, måske den mest hypede telefon i nyere tid. Det kinesiske firma har formået at skabe en ekstraordinær interesse om telefonen, og det har firmaet gjort ved få, men smarte tricks.

Først og fremmest kalder firmaet Oneplus 2 for en ”flagship killer”, hvilket betyder at denne telefon vil slå alle de andre flagskibe fra Apple, Samsung, HTC, LG, Motorola og hvad de nu ellers hedder. Desuden slår Oneplus på prisen: denne smartphone kan købes til en fornuftig pris i forhold til konkurrenterne. Mere om det senere.

Men det smarteste skaktræk er muligvis måden, som man får fat i telefonen på. Du kan nemlig ikke købe Oneplus 2 i en fysisk butik eller i en dansk webshop. Du kan ej heller skaffe dig en Oneplus 2 ved at tegne et abonnement hos et bestemt teleselskab. Nej, du skal skaffe dig en invitation!

Invitation fra Oneplus kræves

Denne invitation får du hos Oneplus, som suverænt bestemmer hvem som skal have sådan en invitation. Ingen invitation, ingen Oneplus 2. Nu var jeg så heldig at tiltuske mig en invitation, og da telefonen blev frigivet den 11. august, bestilte jeg straks et eksemplar. Jeg bestilte lidt ekstra-udstyr og prisen lå herefter på cirka 3.500 kroner.

Her en uge senere er Oneplus 2 således landet på min matrikel. Det flinke bud havde afleveret telefonen til husets årvågne knægt, og nu sidder jeg således med Oneplus 2 i mine hænder. Det betyder at jeg skal til at tage afsked med min ellers elskede Nexus 5.

Jeg er dog ret sikker på, at jeg nok skal klare afskeden uden de store scener. Efter ganske få minutter med Oneplus 2 er jeg sikker på, at vi nok skal blive gode venner. Oneplus 2 er noget større og tungere end Nexus 5, men jeg må da også bemærke at skærmen er behagelig stor at læse nyheder på.

Det er nemlig nyheder, Facebook, mails og den slags, som jeg bruger min smartphone til. Og så er den lidt større skærm en fornøjelse at kigge på. Nu er Oneplus 2 ikke en tablet, men måske snarere en phablet – altså en sammenblanding at phone og tablet, og jeg satser på vi venskabet nok skal udvikle sig.

oneplus2b

Hype og gratis PR

Den enorme hype, der har været omkring Oneplus 2, er efter min mening forståelig. De kinesiske folk bag Oneplus 2 har været gode til at skabe gratis PR på nettet omkring den nye smartphone, og den lidt provokerende attitude om flagshipkiller har affødt mange kommentarer på nettet.

Kritikere mener at en flagskibsdræber naturligvis som minimum har hurtig opladning og NFC, hvilket Oneplus 2 ikke byder på. Derfor er der mange hånlige bemærkninger omkring disse mangler. Jeg skal da heller ikke lægge skjul på, at jeg er træt af disse mangler. Det tager cirka 3 ½ timer at lade Oneplus 2 op, og den manglende NFC betyder at jeg ikke længere kan bruge min trådløse Adata opladning.

Til gengæld byder Oneplus 2 på en ny smart USB C opladning, hvor opladerstikket passer ind i telefonens indgang, uanset hvordan du vender stikket. Jeg ville sætte stor pris på en ensretning af opladning af smartphones, så måske bliver Oneplus 2 foregangsmand for denne vigtige del af en smartphone.

Pænt stort batteri i Oneplus 2

Batteriet i Oneplus 2 er et 3.300 mAh LiPo som altså er noget større end tilsvarende smartphones. Jeg har endnu ikke testet Oneplus 2 af i et helt døgn, mens disse linjer forfattes, idet jeg venter på et nano sim kort fra min teleudbyder. Dog kan jeg med ro i stemmen konstatere at telefonen har væsentligt mere strøm i sig efter nogle timers wifibrug i forhold til min Nexus 5, som relativt hurtigt tærer på batteriet.

Af andre specifikationer i den nye Oneplus 2 kan nævnes, at du kan købe den med 16 eller 64 GB lagerplads. Desuden har den 3 eller 4 GB RAM indbygget, og at processoren er en Snapdragon 810 på 1,8 GHz.

Skærmen er på 5,5 tommer med en opløsning på  1920 x 1080 pixels. Kameraet er på 13 megapixels, og kan en masse som jeg ikke skal kloge mig på i denne artikel. På forsiden af telefonen er der fingeraftrykslæser, så du kan låse telefonen op med dit fingeraftryk. Ganske praktisk detalje.

oneplus2c

Attraktiv pris og plads til 2 sim kort

Oneplus 2 er desuden en oplagt smartphone, hvis du har behov for en telefon til privat brug og til firmabrug. Der er nemlig mulighed for at sætte 2 sim kort i telefonen – noget de fleste smartphones i dag bør byde på.

Prisen er værd at skrive om, synes jeg. Hvor man i dag risikerer at ofre 6.000 – 7.000 kroner for en smartphone, er Oneplus 2 i en helt anden, billig prisklasse. Den lille model fås til 2.500 kroner, mens den store model koster tæt på 3.000 kroner – altså markant billigere end eksempelvis Samsung 6 eller iPhone 6 Plus.

Jeg har valgt at købe denne kinesiske smartphone for at teste om det altid er prisen som skal være afgørende for kvaliteten. Vel er jeg træt af den manglende mulighed for trådløs opladning, og vel er det et irritationsmoment at man skal inviteres for at få fingrene i telefonen, men Oneplus 2 virker til at være et spændende bekendtskab, som kan lige så meget som smartphones, som er op til / over dobbelt så dyre.

Det næste stykke tid vi jeg teste Oneplus 2 af, og hvem ved: måske vender jeg tilbage med uddybende kommentarer, så læserne herinde får mine erfaringer med på vejen, inden de selv køber en Oneplus 2. Hvis de altså har en invitation…

www.oneplus.net/dk/oneplus-2

Læs også

1 Comment

  1. hede

    Vedr. fingeraftrykslæser, så læste jeg den anden dag, at hackere kan tilegne sig ens fingeraftryk, og misbruge det på forskellig vis.

    Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.