Offline GPS med Google Maps

Offline GPS med Google Maps

Når du kører en tur i din bil under ukendte himmelstrøg, er det rart at have en GPS ved hånden. Garmin. TomTom. Mio. Whatever. Men bare det at have en GPS ved sin side, når man skal fra A til B et ukendt sted er en rar finesse at trække på. I mange år har folk investeret i tusindvis af kroner på GPS apparater og kort dertil. Det bliver der måske ændret på nu, når Google Maps byder på offline GPS.

Du downloader Google Maps til din smartphone, og jo: selv om det er et Google produkt, kan du roligt hente app’en til iPhone og Windows Phones også – altså en app, der også kan bruges på andre smartphones end lige Android. I gamle dage kunne Google Maps kun anvendes, hvis du have data til rådighed, men det er der lavet om på nu.

Pokkers! Ingen data!

Med den nye Google Maps kan du nemlig navigere rundt i et område, uden at du er afhængig af en dataforbindelse. Personligt synes jeg det er træls at køre rundt i Flensburg, Berlin eller Paris uden at have en GPS ved hånden. Men ingen data = ingen kort. Med Google Maps kan du nu downloade kort på forhånd, så er bedre rustet, når du lander i et datafrit område.

Fidusen er at du downloadet et kort over et givent område på forhånd, og hvis du kan gøre det, mens du har wifi på din smartphone, er det klart at foretrække, da du dermed slipper for at bruge en mængde data af dit mobiltelefon abonnement. Når kortet først er downloadet, kan du køre rundt og bruge Google Maps, og selv om du kører ind i et ”data-dødt” område, fortsætter Google Maps med at virke.

Det er ret nemt at downloade et offline kort:

  1. Find det område som du ønsker et offline GPS kort til
  2. Tryk på ”ballonen” for det givne sted
  3. Tryk på Download
  4. Du bliver nu spurgt om du vil downloade over mobilt netværk, hvis du ikke er på wifi
  5. Så hentes nu et offline GPS kort ned til din smartphone.

Når Google Maps opdager at du kører rundt i det valgte område, går app’en automatisk i offline mode, og hvis app’en opdager at du også har data til rådighed, skifter den automatisk retur, så du for eksempel også kan modtage trafikmeldinger.

Bemærk en smart ting: hvis du springer på Google Maps på eksempelvis din computer, kan du overføre et valgt område direkte til din smartphone. Dette kræver dog at du er registreret hos Google, og at Google ved hvilken smartphone du ejer.

Har du skrottet din gammeldags GPS til fordel for Google Maps offline GPS?

Google Maps

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.