Office 365 – et stærkt tilbud

Office 365 – et stærkt tilbud

Igennem mange år har jeg med stor fornøjelse brugt Officepakken fra Microsoft. Word, Excel og PowerPoint er stadig blandt nogle af de mest anvendte programmer i min it-tilværelse, og det er da også nogle af de første programmer jeg installerer, når jeg starter forfra med en ny eller formateret computer. I mine øjne er Microsoft Office langt bedre end – ganske vist – gratis alternativer som fx Libre Office, og det hænger jo givetvis sammen med, at jeg har vænnet mig til det brugervenlige bånd, som Microsoft Office tog i brug fra version 2007.

Nu er Office-pakken ude i 2 nye indpakninger, hvoraf jeg vil kaste mig over den efter min mening mest spændende af dem: Office 365.

Microsoft Office 365 er nemlig en kontorpakke, som du har liggende i skyen! Og det er ikke skyen fra køleskabet, der er tale om. Nej, faktisk har du din Office 365 liggende oppe i cyberspace et eller andet sted, og når du så skal bruge kontorpakken, logger du ind på din Office-konto, hvorefter du har adgang til de fuldgode programmer fra Office-pakken. Microsoft kommer hermed et seriøst bud på en skarp konkurrent til Googles Drev-pakke, der også indeholder blandt andet tekstbehandling, regneark og præsentation. Hele Microsoft Office 365 drejes rundt om Microsoft Skydrive, som måske bliver det kommende sted, hvor du opbevarer dine filer. Hvem ved! Fordelen ved at have eksempelvis dokumenter liggende online er naturligvis, at du altid har adgang til materialerne, når blot du har internetadgang, hvilket de fleste efterhånden har i dag.

Skydrive bliver mere udbredt

Når de ligger i dit Skydrive kan du endvidere dele filerne med venner og kolleger uden problemer. Du inviterer blot folk ind i dine dokumenter og regneark, og så kan I ellers samarbejde på kryds og tværs om filerne. Alle kan kommentere og arbejde på samme fil, og man arbejder direkte i browseren. Altså ikke noget vrøvl med Linux, MacOS eller Windows. Alle brugere er lige og arbejder smertefrit uanset styresystem. Office on Demand gør ganske enkelt, at du starter pakken op via browseren, og efterfølgende kommer dine programmer til syne og man bemærker overhovedet ikke, at man arbejder online. Min første skepsis om denne online tilgang med langsomme programmer til følge, er forsvundet som sne fra et dansk forår. Eneste anke er at du somme tider mærker en form for forsinkelse, og det sker typisk, når et af kontorprogrammerne gemmer dit arbejde i baggrunden. Desuden husker programmerne hvor du slap sidst du var online, og det gør jo ofte tingene meget lettere.

Ellers skal den nye Office 365 roses for at fanebladene er blevet lidt mere tydelige. Alt foregår stadig i fanerne foroven med de tilhørende bånd, som du naturligvis kan skræddersy, som du ønsker. Alt ligner næsten det gamle fra Office 2010, dog hedder Startside nu Hjem. Home sweet home. En ny login-mulighed øverst til højre gør, at du kan logge direkte på dit Skydrive og dermed få lynhurtig adgang til dine filer, som du har liggende på dit personlige Skydrive. Skydrive er desuden et markant punkt, når du gemmer fremover: skal det gemmes på computeren eller i dit Skydrive? Det er tydeligt at Microsoft satser en pæn stor del af butikken på at få folk til at gemme online i Skydrive. Skydrive er blevet en skarp konkurrent til fx Dropbox og Google Drive.

Nem indsættelse af Youtube

Af nye, nyttige faciliteter og funktioner kan nævnes, at du nu uden problemer kan indsætte Bing eller YouTube videoklip i dine kontordokumenter. Det har tidligere drillet en lillebitte smule, men det går ganske let nu. Og det er da også den fornemmelse og følelse jeg har efter få dages afprøvning af Office 365. Det er især den befriende følelse af mulighed for at gemme online, som tiltaler mig, og så er det altså et kæmpe plus, at jeg fremover har en fuld version af Word til min disposition, uanset hvilken computer jeg sidder ved – bare internetforbindelsen er der. Microsoft Office er i mine øjne den stærkeste kontorpakke, og jeg må sige at denne online version er lidt af et guldkorn i min fortravlede hverdag, hvor jeg skifter mellem forskellige computere. En stationær i hjemmet, en stationær på arbejdet samt en bærbar Mac på arbejdet. Uanset hvilken maskine jeg arbejder på, har jeg nu altid en moderne og velfungerende Microsoft Office ved min side.

Når årets bedste software skal udpeges i slutningen af 2013, vil jeg satse all in på Office 365. Der er selvfølgelig lige det med prisen. Libre Office og Google Docs er gratis. Office 365 koster knaster, og henvender sig sandsynligvis mest mod mindre og større virksomheder. Her er priserne fra cirka 25 kroner og opefter pr medarbejder pr måned. Du kan dog også købe Office 365 Home & Student til 799 kroner om året. Så kan du bruge pakken på 5 forskellige computere, og så får du ekstra Skydrive lagerplads plus en times gratis Skype-opkald med i prisen.

http://office.microsoft.com/

{fcomment}

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.