Objektiv til din smartphone

Objektiv til din smartphone

Jeg var på IFA messen i Berlin i sidste weekend. IFA er verdens største IT og elektronikmesse med 1.493 udstillere. Her finder du alt fra foodprocessorer over blæsere til robotstøvsugere, køleskabe og it udstyr. Det er vældig spændende at se producenternes kommende modeller, og du får et indblik i, hvor udviklingen er på vej hen. En af de store udstillere er Sony, som var på banen med en række spændende nyheder, blandt andet et objektiv til din smartphone. Øh hvad? Et objektiv? Jo, du læste rigtigt. Det nye, smarte koncept hedder Lens Style Camera.

Lens Style Camera er en fiks anordning, som du sætter på din smartphone. Vi er godt klar over, at kameraet i din smartphone egentlig gør det udmærket, men klassefotos er svært at hæfte på kvaliteten af sådanne smartphone fotos. Med Lens Style Camera får du mulighed for at påsætte et objektiv på din smartphone og på den måde forbedre kvaliteten af dine skud fra telefonen. Objektivet – DSC QX10 og DSC QX100 – monteres uden problemer på din smartphone via et medfølgende beslag, som passer til de fleste smartphones. Når objektivet skal i forbindelse med telefonen, anvendes wifi eller NFC. Når forbindelsen er etableret, skyder du løs med din smartphone og du kan sågar placere objektivet ét sted og fotografere fra et andet. Stil for eksempel objektivet på et bord og skyd det bedste selvportræt til dato.

Carl Zeiss er med inde over udviklingen af objektivet, hvilket garanterer for sublim kvalitet. Den kraftfulde BIONZ processor, som sidder i både DSC QX10 og DSC QX100 gør dine billeder og videoklip endnu bedre i forfinet kvalitet med ekstra mange detaljer. Hvis du vælger den dyrere QX 100 får du endvidere fokus og zoom med i prisen, ganske som på et nymodens kompaktkamera. Men du skal have pengene op ad lommen, hvis du vil være med på moden: 1.700 kroner for QX 10 og 3.500 kroner for QX 100. Og så er spørgsmålet jo, om det ikke er bedre at investere pengene i ægte kameraudstyr – uden indblanding fra smartphone.

www.sony.dk/product/dsc-qx-series/dsc-qx100

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.