Nyheder på Facebook

Nyheder på Facebook

Facebook har lagt en stribe nyheder ind på vennetjenesten, og jeg skal spare jer læsere for en masse unødige detaljer. I stedet går jeg direkte til stålet og letter låget for nogle af de nye tiltag på Facebook.

En smart detalje er at du nu kan downloade dine egne data som en zipfil. Konkret er det sådan at de data du har lagt op om dig selv kan trækkes ned som zipfil, så du har det hele liggende lokalt på din harddisk. Statusopdateringer, billeder, arrangement-datoer og den slags kan altså hentes hjem til din computer – hvad du så ellers kan bruge den detalje til.

De skrækkelige apps
Vennelister bliver mere avancerede. Fremadrettet vil mange sikkert skabe forskellige lister og bruge disse mere strategisk. Nogen vil oprette vennelister, kollegalister, familielister og så videre. Alt efter hvad man lægger online kan man nemmere bestemme hvem der skal – og hvem der ikke skal – se hele molevitten.

Og så er der de skrækkelige applikationer, som oversvømmer Facebook. mange af disse apps er i mine øjne forfærdelige, men det kan somme tider være svært at se hvilke applikationer man pludselig hænger på. App Dashboard er en ny tjeneste, der på nem vis fortæller dig, hvilke applikationer og websteder, der er hæftet på din Facebook profil. Desuden vil du kunne se, hvilke oplysninger disse tjenester kan trække på  og om dig.

Facebook forsøger med disse nye tiltag at sikre vores privatliv i lidt højere grad. Stadig er der kun en, der kan passe på din identitet – og det er naturligvis dig selv. Og så lige dine venner, som måske kan finde på at fortælle sladderhistorier om dig og lægge paparazzifotos af dig på Facebook. Men det er en anden snak.

www.facebook.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.