Nye lækkerier fra Apple

Nye lækkerier fra Apple

Apple, firmaet der elsker at drille Google og Microsoft, er ude med en række nye produkter, som vanen tro nok skal få mange til at løfte øjenbrynene. Personligt er jeg både til Windows og MacOS, men jeg erkender at designet hos Apple er en tand for lækkert. Hvad har Apple i posen denne gang?

iMac er nu ude i ny forklædning, og her er det især de nye retina 4K-skærme som sætter dagsordenen for dagens pressemeddelelse. Det er iMac 21,5 som får denne skærm, mens storebroderen (eller –søsteren om du vil), iMac 27, får en retina 5K-skærm. Disse skærme skulle være i overdådig kvalitet, og samtidig har iMac-serien fået kraftigere motorer indenbords.

De nye, kraftfulde processorer får arbejdet til at glide en anelse lettere, og Apple selv er ikke i tvivl om resultatet:

– Det er de mest strålende iMac-computere, vi nogensinde har fremstillet. Med vores smukke nye Retina-skærme, mere kraftfulde processorer og bedre grafik samt det helt nye Magic-tilbehør fortsætter den nye iMac med at omdefinere den ultimative oplevelse af stationære computere, siger Philip Schiller, Apples direktør for Worldwide Marketing.

Automatisk udnyttelse af flash drev

Opløsningen på 4K-skærmen er på 4096 x 2304 samt 9,4 millioner pixels, hvilket er 4,5 gange så meget som en almindelig 21,5″ iMac-skærm. 5K-skærmen byder på verdens højeste opløsning: 14,7 millioner pixels, altså omtrent 7 gange så mange som en almindelig HD-skærm.

Det smarte Fusion Drive gør, at Apple kombinerer en traditionel harddisk med et flash drev, som er langt hurtigere. Ved at lægge de mest anvendte filer over på flash drevet, får du en computer, som er lynhurtig. Denne flytning fra harddisk til flashdrev foregår automatisk. Det betyder at den 1 TB store harddisk automatisk lægger eksempelvis styresystemet over på det 24 GB flash drev. Dette er ensbetydende med hurtigere opstart af computeren.

Leveres med El Capitan – og prisen er …

Computerne leveres med nyeste version af MacOS. Denne version kaldes også for El Capitan. Det er en fortsættelse af Yosemite, som dog bød på grimme overraskelser, hvis man sad med lettere brugt og slidt hardware. Jeg oplevede i al fald at min Mac blev væsentligt langsommere, da jeg opgraderede til Yosemite.

Med El Capitan følger naturligvis også gratis software. Her skal nævnes iMovie, GarageBand og pakken af iWork-programmer: Pages, Numbers og Keynote – en stærk konkurrent til mit ellers så elskede Microsoft Office.

Du kan allerede i dag springe ind på Apples hjemmeside og bestille din nye iMac. 27″ iMac fås i tre modeller fra 15.999 kr., 17.999 kr. og 19.999 kr.  Den mindre 21,5″ iMac kan erhverves i tre modeller fra 9.499 kr. og 11.299 kr. og med en Retina 4K-skærm fra 12.999 kr.

apple-tilbehoer-2015

Nye tastaturer, mus og trackpad

Apple præsenterer også deres nye Magic Keyboard, Magic Mouse 2 og Magic Trackpad 2, som gør dit tilbehør en ekstra tand lækkert. De 3 enheder er bygget op omkring et opladeligt batteri, og så er det heldigvis slut med engangsbatterier. Det nye Magic Keyboard er et tastatur i fuld størrelse med et slankt nyt design, der fylder 13 procent mindre på skrivebordet.

Den nye Magic Mouse 2 er lettere, skulle være mere robust og har et optimeret foddesign, så musen glider bedre. Tænk sig, at mus er i stand til at glide… Kigger man på Magic Trackpad 2, så er denne musepad 29 procent større, og for første gang kan stationære computere nu bruge Force Touch. Force Touch giver nye smarte muligheder for at interagere med din Mac computer, for eksempel det nye dybdeklik, så du hurtigt kan slå et ord op, se et preview af en fil eller få vist et kort ud fra en adresse.

Dette nye tilbehør følger med, hvis du køber en iMac (dog ikke Track Pad 2), og så kan du købe lækkerierne i løs vægt: Magic Keyboard kan købes i dag fra 829 kr. Magic Mouse 2 kan købes i dag fra 679 kr. Og Magic Trackpad 2 kan købes i dag fra 1.199 kr.

www.apple.com/dk/imac

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.