Ny WIFI mus fra HP

Ny WIFI mus fra HP

Igennem nogle år har jeg brugt en trådløs mus fra Sandberg, når jeg sidder og hamrer løs ved min Windows pc. Et trådløst tastatur og mus er en dejlig befrielse, hvis man er led og ked af ledninger, og man må jo konstatere at livet ved stationære computere ofte medfører en hel del ledningsrod. Derfor er jeg godt tilfreds med det trådløse sæt fra Sandberg. Nu er der dukket en ny udfordring op for mig. Det handler om en spritny WIFI mus fra HP. Helt konkret hedder musen en HP WIFI Touch Mouse X7000, og der er tale om en trådløs mus til en pris på omkring 570 kroner. Musen er produceret til Windows 7 og kan altså ikke bruges til andre styresystemer.

Når man åbner pakken og tager musen i hånden for første gang, mærker man straks at der er lidt gods i denne WIFI Touch Mouse. Den ligger godt i hånden takket være behagelige kurver, selv om nogen måske finder den lige stor nok. Den er udstyret med 6 knapper, hvoraf den ene er en speciel Facebook-knap, som med et enkelt klik hjælper dig med at logge ind og uploade billeder til din Facebook konto – hvis du har sådan en. Desuden er scroll hjulet dejligt at tage i brug. Blot en lille bevægelse med fingeren sætter en effektiv omgang scroll i gang.

Drilsk installation
For første gang længe ledte jeg forgæves efter en USB tilslutning til en trådløs mus. Og det var faktisk dejligt. Musen installeres nemlig via din computers WIFI modtager – altså den modtager der gør, at du kan surfe trådløst på internettet. Sådan en WIFI modtager har stort set alle bærbare computere i dag, mens det ofte er lidt ekstra udstyr, der skal installeres på stationære pc’er. Her må jeg indskyde, at jeg forsøgte at installere HPs WIFI Touch Mus på min stationære pc, og selve installationen lykkedes da også. Problemet var blot at afstanden fra WIFI modtageren i computeren, som står på gulvet, og op til bordet, hvor musen lå parat, åbenbart var for stor. Jeg fornemmede en vis hakken og lakken i forbindelsen, og her er det tilsyneladende afstanden, der spillede mig et puds. Da jeg efterfølgende installerede musen på en Dell bærbar, oplevede jeg desværre et såkaldt SoftAP-problem. Det betød, at musen ikke kunne parres med computeren.

Nu er musen installeret på en tredje computer. En bærbar maskine fra Acer. Og her virker det helt uden problemer. Musen lagger ikke, og den er rigtig behagelig at have fat i og på. Den virker meget præcis, og musens nydelige former gør, at den er rar at arbejde med – også i længere tid ad gangen. Med denne WIFI mus fra HP får anerkendte firmaer som Logitech, Microsoft og SteelSeries en stærk aktør med på muse-banen. Ideen med at lade musen installere sig selv via WIFI er spændende, og det er herligt at skulle slippe for at fylde diverse USB porte op med alskens receivere. Bemærk dog at computeren ikke må stå alt for langt væk fra musemåtten.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.