Ny Google app til iOS giver din iPhone Android-liv

Ny Google app til iOS giver din iPhone Android-liv

Googles nye “Material Design” æstetik var en stor del af Lollipop opdatering til Android, men selv hvis du skulle have en Android telefon eller iDevice kørende på et andet operativsystem, så er du sikkert stødt ind i en eller flere af virksomhedens apps. For nyligt blev det endda annonceret, at der var kommet en ny version af Google app til iOS, der går endnu længere. Det ligner meget Android, fra kort der kan swipes for at skifte mellem faner til navigationsknapperne i softwaren, der ligger hen over bunden på skærmen.

Når du bruger flere Google-apps på iOS, danner de deres eget lille samarbejde eller økosystem, om man vil. Ganske vist tillader iOS ikke, at du erstatter deres standard apps med tredjeparts alternativer, men alle Googles apps hænger ikke desto mindre sammen. Links, der klikkes på i appen Google Søgning, vil åbne i Chrome eller Google Maps i stedet for i Safari eller Apple Maps, hvis du har relevante programmer installeret. Er du logget ind på en af dine Google App, så er du logget ind på dem alle. Med disse væsentlige redesigns har Google skabt et sæt af apps, der passer meget godt sammen med hinanden, selv om de stort set ignorerer designkonventionerne, der er fastlagt af Apple.

Skal du bruge en bestemt app til din telefon, kan det være irriterende, hvis du ikke kan finde den til det rigtige styresystem. Som udgangspunkt kan du dog finde de fleste apps til både Android og til Apple enheder. Det gælder eksempelvis også apps fra betting firmaer som bet365, hvor du ikke skal bekymre dig om, hvilken app du skal vælge. Spil her, og så sørger hjemmesiden for, at du får den rigtige app.

Men tilbage til Googles redesign, der ikke gør, at deres apps bliver mere komplicerede. Det er hurtig at søge på Google ved hjælp af enten tastaturet eller din stemme, hvor sidstnævnte er en særdeles interessant mulighed også i iOS. Nyt i app’en er muligheden for at se Google Maps uden nødvendigvis at være tvunget over i  Google Maps app’en. Du har stadig brug for begge apps, hvis du ønsker at bruge navigationen, men hvis du blot ønsker at browse eller bruge Street View, kan du gøre det hele fra din Google App. App’en, der er optimeret til de større skærme på iPhone 6 og 6 Plus, er tilgængelig i App Store allerede nu.

Det er et spændende kapløb, der foregår mellem Google og Apple, og det er tydeligt at mærke, at der udvikles på livet løs for at overgå hinanden.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.