Ny fæl orm på spil

Ny fæl orm på spil

For nyligt hed den Flame, og i dag hedder den så Acad/Medre.A. Og nej, der er ikke tale om et medikament til udryddelse af dræbersnegle. Der er tale om en ny orm, som er i færd med at inficere computere i det meste af verden. Ifølge sikkerhedsfirmaet Eset er det en fæl orm, som sender Autocas-filer til mailadresser i Kina. Eset mener at det på papiret minder om en form for industrispionage, hvor ormen selv opdager Autocad-filer og bagefter sender disse videre til sagesløse kinesere. Det er temmelig kritisk, idet sådanne Autocad-filer ofte indeholder en enorm mængde følsomme data plus at det har taget tid at skabe filerne.

Ormen sender sig selv videre, og vedlagt er der en dwg-fil, altså en Autocad-fil. Der bliver samtidig listet en anden fil ind på modtagerens computer. Når modtageren lige skal tjekke Autocad-filen, eksekverer vedkommende automatisk den fæle orm, og så er fanden løs næste gang man åbner Autocad. Ormen rammer Autocad-versionerne 14.0 til 19.2, og mn regner med at ormen også inficerer fremtidige versioner af Autocad.

Hvis man rammes af denne irriterende gangster, handler det naturligvis om at få skidtet fjernet. Eset har lagt et værktøj ud til fri afbenyttelse (se nedenstående link) der kan fjerne Acad-banditten.

http://download.eset.com/special/EACADMedreCleaner.exe

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.