Nu skal vi redigere hjemmevideo

Nu skal vi redigere hjemmevideo

Folk med digitalt videokamera har uden tvivl stor fornøjelse af apparatet. Der filmes til højre og venstre, og det ene vidunderklip efter det andet gemmes til fryd for alverden, som til den tid skal se på mesterværkerne. Nu vokser træerne bare ikke ind i himlen, og derfor er det ofte en god ide at redigere i videofilmen, inden den deles ud til resten af verden.  Sådan et videoredigeringsprogram fås i mange afskygninger, så jeg valgte at kaste et blik på Microsofts Windows Movie Maker 2011. Programmet er helt gratis.

Mange smarte værktøjer
Tidligere var programmet en fast bestanddel af Windows, men disse tider er slut. Heldigvis kan man sige, idet ikke alle har brug for sådan et stykke software. Nu skal Windows Movie Maker installeres via Live-konceptet, hvor man blandt andet også finder MSN Messenger og Microsoft Mail. Når Windows Movie Maker er installeret, har du adgang til et ganske godt program, der hjælper dig med at få sat skik på dine videoklip. Inden jeg begyndte med Windows Movie Maker, havde jeg kastet et blik på kongeprogrammet fra Adobe. Det hedder Premiere, og da jeg ikke er den store Adobe-ekspert, fandt jeg hurtigt ud af, at premiere var for avanceret til mig.

Og jeg er glad for min beslutning. Faktisk synes jeg at Windows Movie Maker passer fint til mit behov. Det er sjældent at jeg arbejder med videoklip, og programmet er så tilpas brugervenligt, at selv en videoamatør som undertegnede godt kan finde ud af at bruge de fleste værktøjer i programmet. Og dem er der mange smarte af. Værktøjslinjen i programmet lægger nemlig op til en pæn bearbejdning af videofilmen. Windows Movie Maker er delt op i faner, som vi kender fra de nyeste Office-versioner, og det er meget brugervenligt bygget op. Det kræver ikke en ingeniøruddannelse for at komme i gang med et videoprojekt. I den forbindelse skal jeg råde folk til at forsøge sig frem med en sikkerhedskopi, så det ikke er den originale videofil, der arbejdes med første gang.

Godt med RAM i computeren
Du kan de fleste grundlæggende ting i dette videoredigeringsprogram. Klippe og flytte videosekvenser, tilføje lyd og tekst, oprette menuer og så kan du nemt og elegant overføre videoklippet til eksempelvis YouTube, hvis du har en konto der. Du kan naturligvis også hurtigt brænde dit arbejde over på en disk i det videoformat du ønsker. Da jeg arbejdede med et videoklip på lidt over en GB fandt jeg ud af, at det ikke gør noget, hvis der er tilpas med RAM i maskineriet. Jeg opdelte videoklippet i syv mindre bidder, hvorefter jeg bad Windows Movie Maker om at gemme videofilmen på ny. Denne proces tog lige omkring 20 minutter.

Til folk, der gerne vil i gang med at redigere i deres videoklip, er Windows Movie Maker et absolut godt og velegnet stykke software. Har du behov for flere fancy muligheder, skal du finde et alternativ, og så skal du med stor sandsynlighed hoste op med nogle kroner. Windows Movie Maker er som før skrevet gratis. Du henter programmet ved at hente installationspakken (1,22 MB) til Essentials. Her vælger du at sætte flueben ud for de programmer du ønsker, og så går det ellers derudad.

http://explore.live.com/windows-live-movie-maker

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.