Nicolas Sarkozy og de 400 DVD kopier

Nicolas Sarkozy og de 400 DVD kopier

I Frankrig har der blandt politikerne i lang tid været en del diskussioner om man skal bruge den såkaldte “three-strikes-and-your-out” regel, når det gælder personer, der der gentagne gange har overtrådt lovene angående copyright, og nogle af de stærkeste fortalere for ideen kommer fra præsidentens parti. 

A visage decouvert : Nicolas Sarkozy.
Både ifølge den franske avis Le Canard Enchaine samt PC World France skulle der være bleve lavet en 52 minutters lang dokumentarfilm om den franske præsident, filmen havde titlen “A visage decouvert : Nicolas Sarkozy”. Sarkozy skulle være så begejstret over dokumentationen at han ville forære kopier væk til deltagerne i en ambassadør konference. Uheldigvis skulle selskabet bag filmen, Galaxie Presse, kun have sendt 50 eksemplarer og det er jo ikke meget, når man er en statsmand med et stort ego.

Hvis man hedder Nicolas Sarkozy, så beder man da bare ens presseafdeling om at lave 400 kopier mere, selvfølgelig med omslag, og så for lige at vise fanen, så fjerner man producentens logo og erstatter det med pressesekretariatets egen logo AV service.

Selv om man er fransk præsident, så er den slags ting forbudt. Uheldigvis er det ikke første gang at der har været problemer med copyrighten i de højere politiske luftlag i Frankrig, præsidentens parti UMP har under flere selskaber brugt et nummer af gruppen MGMT som indledning til selskabslighederne, uden dog at have spurgt musikerne først.

Kommentar:
Hvis man følger lidt med i hvad der sker her i Europa, så kunne noget tyde på, at en lang række politikere i en del lande ser ud til at have fået den indstilling, at love gælder for alle undtagen for politikerne selv. Så hvis Sarkozy kommer til at dumme sig på dette område igen, har vi så en fransk minister uden internetforbindelse?

http://www.theinquirer.net/inquirer/news/1558069/sarkozy-busted-400-pirated-dvds

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.