Nexus 5X på trapperne

Nexus 5X på trapperne

Igennem snart 2 år har jeg nydt selskabet af min Android smartphone, Nexus 5. Bag denne smartphone gemmer Google sig, og de har i samarbejde med LG skabt en smartphone, som er bygget rent op omkring Googles styresystem Android. Det er ingen hemmelighed, at jeg har været virkelig begejstret for min Nexus 5.

Nu lander der snart en ny Nexus smartphone på de danske hylder. Igen er det LG og Google som i samarbejde har skabt en fornyet version af Nexus 5 – denne gang dog tilføjet med et X i enden. Google har nyligt udtalt, at LG er den bedste samarbejdspartner de har haft på smartphone området, så vi kunder har noget at glæde os til.

Skal jeg så bytte min Nexus 5 ud med den lille ny, når den kommer i november? Nej, det skal jeg ikke!

Jeg er nemlig brændt varm på Nexus 6P, som er skabt af Huawei, altså i tæt samarbejde med Google. Men Nexus 5X skuffer fælt i forhold til de specifikationer, du får for 3.500 kroner og opefter. Lad os kigge den nye Nexus 5X lidt efter i sømmene.

Skærmen er på 5,2 tommer, hvilket svarer til den nuværende, ”gamle” Nexus 5. Der er lagt en hurtigere processor i 5X’eren (Snapdragon 808), men LG nøjes med 2 GB RAM, hvilket efter min mening er alt for lidt i dagens smartphone univers. I min optik bør man kyle 3-4 GB RAM i en moderne smartphone i dag.

Fornærmende lidt lagerplads

Desuden nøjes LG med 2 versioner: 16 GB og 32 GB lagerplads, hvilket er fornærmende lidt. En af de ting jeg er allermest ked af med min nuværende Nexus 5 er lagerpladsen på sølle 16 GB. Det seneste års tid har jeg kæmpet en kamp for at holde lidt afstand med forbrug af lagerplads, idet den ellers vil brokke sig over luftmangel…

Af nye tiltag kan nævnes en fingeraftrykslæser, men det har mange nye smartphones efterhånden i dag. Det er smart at du kan låse din telefon med et tryk med pegefinger eller tommeltot, og det skal LG da også roses for. Men prisen venner! 3.590 kroner for 16 GB versionen og 3.990 kroner for 32 GB. Det er alt for dyrt – især hvis man eksempelvis sammenligner med Motorolas X Style til 4.500 kroner. Den er dyrere, ja, men også udstyret med mange flere hestekræfter på mange niveauer.

Nej, jeg springer Nexus 5X over. Det bliver formentlig Nexus 6P, som bliver min næste smartphone – eller bliver det Motorola X Style?

Ps. Min Nexus 5 er til salg. Der medfølger trådløs opladning med, og den er lige så pæn og fin som ny! Giv et bud 🙂

Ps. i anden: Læs desuden historien om Nexus-serien

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.