Nem søgning i Chrome

Nem søgning i Chrome

Google Chrome er efter min mening en af de absolut bedste browsere på markedet. Stadig er det Firefox, som er min foretrukne browser, men det skyldes primært, at min kodeordshusker, Roboform, har udviklet en bedre extension til Firefox end til Chrome. Jeg bruger rigtigt mange passwords i løbet af en dag, så det er uhyre vigtigt for mig, at Roboform er funktionel og lige ved hånden. Hvis der skulle ske det, at firmaet bag Roboform får udviklet et stærkt plugin til Chrome, er jeg ret sikker på, at jeg overgår til Chrome som min standardbrowser. Chrome er hurtig og fri for en masse ubrugeligt, og så nyder jeg at adressefeltet er så dejligt Googeligt… Forleden dag faldt jeg over et plugin der gør søgningen i Chrome endnu nemmere.

Du kender måske metoden i Firefox: du markerer et ord, højreklikker og vælger ”Søg efter… med Google”. Samme metode bruges i Internet Explorer, hvor du markerer et ord og højreklikker og vælger Søg med… Det er en metode jeg bruger temmelig ofte, men nu er livet måske blevet endnu nemmere, efter at jeg installerede Kikin for Chrome. Det er en lille, men meget anvendelig app, som sørger for at du konstant har en søgemaskine ved din hånd. Hvordan den virker? Jo, du holder såmænd bare musen nede med venstre museknap i 2 sekunder på det ord eller navn, som du ønsker at Google. Lynhurtigt bliver ordet fremhævet og en søgeboks dukker op ovre i højre side af browseren.

Her kan du vælge imellem en generel websøgning, eller du kan vælge en søgning blandt billeder, videoklip, nyheder eller kort – altså de velkendte muligheder fra Googles univers. Hvis du vælger billedsøgningen, vil den oprindelige hjemmeside blive stående på skærmen, mens billedet dukker op midt på skærmen. Ganske praktisk. Det samme gør sig gældende med videoklip, og det er ret genialt, at man ikke sådan uden videre transporteres hen til YouTube. Så fremover er det Kikin, jeg tager i brug, hvis jeg lige skal bruge lidt facts om et emne. Ind på en hjemmeside om emnet, holde musen nede på et ord og vupti får du et søgeresultat ude til højre, mens du stadig er på den pågældende side. 

https://chrome.google.com/webstore/detail/kikin-for-chrome/fanjhpfgaobiceijdcgddjaohfdjdeaf

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.