Musikinspiration fra Spotify

Musikinspiration fra Spotify

Der er sagt meget om diverse musikstreaming tjenester på internettet. Musikerne er meget delte i deres oplevelse af at deres musik lægges online på tjenester som Spotify, Deezer, Tidal og hvad man ellers kan vælge af streaming tjenester på nettet. Den diskussion skal jeg undlade at bevæge mig ind på, men jeg kan konstatere at jeg er vældig glad for Spotify.

Vi har brugt Spotify her i huset igennem nogle år efterhånden, og vores familieabonnement gør at vi er fleksibelt stillet, når det handler om musik på diverse smartphones, computere og tablets i familien. Mens disse linjer skrives, kører Spotify i baggrunden (Cream spiller Sunshine of your love).

Det smarte ved Spotify at man har mulighed for at oprette en mængde spillelister (playlists), og at du derved kan skabe små samlinger af musik, som passer til enhver lejlighed. Dette har jeg benyttet mig grundigt af i min sommerferie, hvor jeg havde downloadet 3 spillelister til min smartphone, så jeg kunne blive underholdt i flyet.

Discover Weekly

Nu er Spotify ude med et par nyheder, som lige skal nævnes her på Nettips. Den ene nyhed er endnu ikke indopereret i min Spotify, men mon ikke den er på vej. Tiltaget hedder Discover Weekly, og er en nyhed, som måske hjælper dig til at stifte bekendtskab med ny musik, som du ikke vidste eksisterede.

På grundlag af den musik som du lytter til vil Spotify via Discover Weekly foreslå en ny playliste til dig – og det sker på ugentligt basis.Hver mandag morgen vil du øverst i din playliste oversigt se en to timers playliste, som er skabt ud fra den musik, som du har lyttet til på det seneste.

Det musikalske verdenskort

Spotify introducerer også det musikalske verdenskort. Dette verdenskort fortæller, hvilken musik der lyttes til rundt omkring i alverdens byer – også de danske. Man kan for eksempel – hvis man ellers er heldig – se hvilken musik der afspilles i netop din by. Jeg skriver bevidst “hvis man er heldig” idet ikke alle danske byer er med på kortet.

Svendborg er åbenbart pjattede vilde med Don Dino, som er en ung knøs, og han ligger foran så kendte navne som Lukas Graham, Citybois og TopGunn.

Ifølge en pressemeddelelse kan det konstateres, at

Københavnere er vilde med Rasmus Walter

Aarhusianere nyder at lytte til Broken Twin

Odenseanere lytter til Kim Larsen

Aalborgensere er store fans af Kanu

Esbjergensere fyrer den af til Spar 2

De mest populære artister fra verdens storbyer:

Berlinerne er glade for at lytte til Mia

Indbyggere i Rio de Janeiro elsker Mc Nego do Borel

Londonere nyder tonerne fra Jamie xx

Sydney-borgere danser til Golden Features

Folk i New York City holder af The Chainsmokers

http://everynoise.com/everyplace.cgi

Læs også

1 Comment

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.