Musik på nettet

Musik på nettet

Ohøj! Er der noget, der er vigtigt for mig, når jeg sidder ved min computer, er det god musik i øregangen. Igennem mange år har det været et must for mig at lytte til gode melodier når der fabrikeres datafiler af den ene eller den anden slags. Det kan været et indlæg som dette, eller det kan være et regneark. Uanset hvad har min fabrikation det bedst, når arbejdet ledsages af musik.

I gamle dage proppede jeg en CD i drevet, og så var det ellers typisk gratisprogrammet VLC, som sørgede for at jeg kunne lytte til musikken. VLC er i øvrigt også fremragende, hvis du har brug for at rippe en CDs indhold og lægge dette ind på en computer i MP3 format. VLC klarer de fleste lydformater, og så er det også fremragende, hvis du skal se videoklip.

Tyske Formel Einz styrede

Senere var det MP3-filernes indtog. Du tør slet ikke gætte på hvor mange musikstumper jeg har rippet og lagt ind på mine harddiske. Det er mange! Og jeg tør slet ikke tænke på hvor mange timer, der er gået med at rippe CD’er og organisere musikken på min computer. Dengang brændte jeg også musikken i MP3 format over på CD’er, og så var der pludselig til mange hits på én CD.

Siden kom YouTube, hvor man pludselig kunne gense gamle musikvideoer fra de gode gamle dage hvor musikprogrammer fra MTV og det tyske Formel Einz var i højsædet. Bemærk hjemmesiden til Formel Einz, som ligger i det oprindelige frames-format, formentlig bygget i Frontpage eller lignende WYSIWYG software.

Apples iPod skabte også en revolution, og med indførelsen af iTunes som et online musikbibliotek, hvor du kan købe musikken, var der grobund for at du slap for at spadsere ned i pladebutikken på strøget. I stedet sad du hjemme og downloadede den musik, som du havde købt på nettet via iTunes’ tungsindige og besværlige software.

Streaming via Spotify

I dag lyrer jeg stort set kun til musik via Spotify. Vi har købt et familieabonnement, som betyder at vi har 2 konti, så 2 personer kan logge på Spotify med hver deres login. Husets knægt har sine playlister – fruen og jeg har vores. Kritiske røster fortæller at Spotify ikke er til musikernes bedste, idet betalingen for musiernes værker er yderst beskeden. Det skal jeg ikke kommentere på, da jeg ikke har konkrete tal på bordet, men jeg ved at Spotify og lignende tjenester forhåbentlig er med til at skabe bedre økonomi for musikerne end de gammelkendte fildelingstjenester, hvor man delte musik med hinanden på piratmanér.

Og skulle det ske, at jeg skal ud at lytte til ægte livemusik sammen med min søde kone, er det oftest Billet.dk, som jeg besøger. Her finder vi mange labre arrangementer, og det er nemt og sikkert at hive kreditkortet frem og købe billetter online. Det bliver næsten ikke nemmere at misbrugte gode opsparede penge på at investere i stærke kulturelle arrangementer.

Musikinstrumenter på nettet

Og endelig, på falderebet: skulle jeg komme på den underlige idé at jeg selv agter at spille musik, er jeg afhængig af at få købt musikinstrumenter. Jeg har altid drømt om at kunne skyde den af som Clapton eller Knopfler, så et strengeinstrument står på en potentiel ønskeliste. Kun potentiel idet jeg ved at jeg aldrig kommer til at lære at spille guitar. Men her ville jeg uden tvivl besøge et site som Musik4u, hvor man kan købe masser af strengeinstrumenter: elektrisk guitar, bas, ukulele, banjo, mandolin og hvad ved jeg. I gamle dage ville jeg have valgt musikbutikken Aage, men Aage hedder ikke længere Aage, og så er sjælen lige som væk. Synes jeg.

Nå, lad os komme videre i dagens tekst. Dette indlæg blev skrevet med Choir of Young Believers som baggrundsmusik. Lyt til dette fortrinlige danske bands seneste CD, Grasque. Læserne på Gaffa giver den topkarakter! Det gør jeg også.

Læs også

1 Comments

 1. Musik4U.dk (Henning Gade)

  Fantastisk artikel om mulighederne for musik på den ene eller den anden måde på nettet.
  Jeg benytter mig også af nettets muligheder for at udforske spændende numre, som ligger ‘ved siden af’ de mest streamede musiknumre.
  Som indehaver af http://www.Musik4U.dk har jeg – selvfølgelig – guitarer i forskellige afskygninger. Blandt andet har jeg en fantastisk 12 strenget Luna Heartsong med USB-udgang.
  Det gør det muligt for mig at sætte guitaren direkte til den stationære PC, laptoppen, smartphonen osv., og på den måde spille (in)direkte sammen med de store kunstnere.
  http://musik4u.dk/?post_type=product&s=usb kan du se alle guitarer, som http://www.Musik4U.dk har på programmet.

  Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.