Multi Hard Disk Box fra Sandberg

Multi Hard Disk Box fra Sandberg

Fik i går en kasse tilsendt fra Sandberg, hvor der var en Multi Hard Disk Box i. Meningen med denne boks er, at du  skal kunne benytte den både med almindelige ide harddiske og Sata harddiske, og det lyder jo til at være en interessant ide.

Efter at have pakket ud havde jeg følgende ting liggende foran mig:

1 Sandberg Multi Hard Disk Box 3.5″
1 230V power supply
1 Power cable for power supply
1 USB connection cable (1 metre)
1 eSATA connection cable (1 metre)
1 eSATA adapter bracket for internal SATA port
1 Power connector cable for IDE hard disk
1 Data connector cable for IDE hard disk
1 Power connector cable for SATA hard disk
1 Data connector cable for SATA hard disk
1 Desktop stand
1 Screwdriver
1 User guide
1 Warranty card

Installering af harddisk.
Skruetrækkeren der følger med er absolut ikke noget værd, den vil i løbet af meget kort tid kunne ødelægge de skruer, man skal fjerne for at kunne smide en harddisk i.

Efter at have hentet en rigtig skruetrækker fik jeg skruet de 4 skruer ud, som holdt den ene plade, og man ser så en blæser der ikke er beskyttet , det vil sige der må ikke tabes noget, for så er den enten skæv eller i stykker og foran en lille printplade med forskellige stik.

IDE
Der er mulighed for at forbinde IDE harddisken til et kabel som i forvejen er installeret og så monterer man strømstikket i boksen, kobler den til harddisken og forsøger så at få presset harddisken ind for at kunne lukke boksen  igen, og det er utrolig vanskelig, hvis man ikke er voldelig anlagt. Det kan lade sig gøre, men der er alt for lidt plads.

Efter at have startet Vista op tændte jeg for harddisken, der kørte USB 2, og Vista fandt den øjeblikkelig. Her skal lige tilføjes at man ikke kan benytte eSATA hvis det er en IDE harddisk.

SATA
Hvis man har en SATA harddisk kan det også lade sig gøre, her skal boksen igen åbnes ves at fjerne 4 skruer og man skifter derefter stikkene i selve boksen ud. Der er igen utrolig store problemer med at presse harddisken ind i boksen, og igen er man nød til at være voldelig for at få plads.

Hvis du får presset harddiske ind, uden at der går noget i stykker, har man nu mulighed for at vælge, om man vil benytte USB eller eSATA forbindelsen. Fandt dog ud af at Vista kun kunne finde harddisken, når Windows allerede kørte, hvis jeg brugte USB, ellers krævede det en genstart, hvis jeg brugte eSATA for at computeren kunne finde den.

Benyttede Vista under forsøget og prøvede med 1 IDE og 1 SATA harddisk

Facit.
Det er en spændende ide, men den holder ikke, alene af den grund at  der er alt for lidt plads til at montere harddiskene , og de forskellige små dele, der skal benyttes, vil nok have tendens til at blive væk, hvis man er uheldig, så min begejstring holder sig i grænser.

Pris 299.- kr.

http://www.sandberg.it/product.aspx?id=133-55

http://www.sandberg.it/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.