Mobilt bredbånd – virker det?

Mobilt bredbånd – virker det?

Nettips har tidligere skrevet om mobilt bredbånd fra Oister og 3 og nu sender Telenor en pressemeddelelse ud, hvor det endnu en gang understreges at mobilt bredbånd er populært. Især hvis der er tale om billigt mobilt bredbånd. Og hvad kan Telenor så fortælle af epokesættende ting i deres pressemeddelelse? Jo, de beretter at danskerne er glade for at kunne gå på internettet, når de er på farten eller hvis de skal i sommerhus.

– Vi bruger det mobile internet til at udnytte de små pauser i hverdagen, lyder forklaringen fra Telenor.
I bussen, i sommerhuset, på rastepladsen, på cafeen eller hos vennerne. I 2008 ville knap hver femte dansker gerne gå på internettet, når de var på farten. I 2009 er det tal steget til mere end hver anden dansker. Det viser undersøgelser, som TNS Gallup og Useerneeds har foretaget på vegne af Telenor i 2008 og 2009. Uden at ville postulere alt for meget i denne offentlige spalte, vil jeg tro at mange af Nettipslæserne kunne fortælle Telenor om tendensen. Ganske vist uden store analyserende og baggrundsliggende detaljer.

Lige til rotterne, hundene, kragerne?
Her på redaktionen mærker vi det jo selv. Personligt foretrækker jeg i dag en smartphone med netadgang, så mail og nyheder kan tjekkes mens man er på landevejen, og selv om vi hverken ejer sommerhus eller rejser ret meget i offentlige transportmidler, har vi anskaffet os en USB dims, der kan give os mobilt bredbånd – hvis vi skulle få abstinenser, når vi er væk hjemmefra. Da vi sidst lejede et sommerhus i Østjylland erfarede vi dog, at glæden ved dimsen var så som så på grund af manglende master. Faktisk var vi i familien helt enige om, at mobilt bredbånd sikkert er godt inde i byerne, mens vi i provinsen må glo langt fra de store downloadhastigheder.

Da Telenor bør krediteres for at denne artikel blev til, giver vi dem lige en anelse reklame for deres mobile bredbånd. Det fortjener de. Synes vi. Når det er sagt kunne det være interessant at høre andres erfaringer med mobilt bredbånd. Virker det eller er det lige til rotterne, hundene og kragerne?

Fakta om mobilt bredbånd hos Telenor

  • Mobilt bredbånd er en betegnelse for, at man via en bærbar computer eller en mobiltelefon kan komme trådløst på internettet.
  • Opkoblingen til internettet fra en bærbar computer sker via et modem, der sættes ind i computerens USB port, eller som sidder indbygget i computeren.
  • Der findes forskellige abonnementspriser alt efter, hvor hurtig en forbindelse man ønsker.
  • Hastigheden på bredbånd betegner, hvor mange sekunder det tager at overføre 1Mbit.

Så lang tid tager det at overføre 1 MB på de forskellige netværk:
2G: 5 minutter
EDGE: 1½ minut.
3G: 30 sekunder
Turbo 3G: 5 sekunder

www.telenor.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.