Mister Gmail fodfæste?

Mister Gmail fodfæste?

Google har travlt i disse dage med at bekendtgøre deres nye privatlivspolitikker, og det har firmaet god grund til, for hvis du bruger Googles tjenester, er du sikkert allerede klar over, at dine informationer fremover kan bruges på kryds og tværs i Googles univers. Forenklet betyder den nye politik, at Google forbeholder sig ret til at anvende de oplysninger, som du anvender, når du Googler, søger efter billeder, tjekker diverse steder i Google Earth, opdaterer din Google Plus konto eller slubrer videoklip i dig på YouTube. Det hele ejes af Google, og hvis du eksempelvis først ser et videoklip med det danske band Kashmir, og efterfølgende går i Google og søger efter Kashmir, så ved søgemaskinen, at det ikke er en indisk delstat eller lækre cardigans, den skal præsentere for dig. Den ved mere om dig, end du måske regner med.

Den nye Google-politik vil måske medføre, at mange brugere vender firmaet ryggen. Faktisk anses det for ret sandsynligt at folk vil stoppe med at bruge Gmail, og i stedet springe over til konkurrenten fra Microsoft og bruge deres Hotmail i stedet. Dette hænger blandt andet sammen med at Hotmail og Facebook arbejder fint sammen. Du kan således chatte og opdatere din Facebook-status direkte fra Hotmail. Desuden er det nemt at dele digitale billeder via Hotmail. Microsofts store sky, som kan bruges til formålet, Skydrive, klarer det hele for dig.

Den kendte kontorpakke, Microsoft Office, arbejder naturligvis også godt sammen med Microsofts online univers, og her er det ikke ualmindeligt, hvis man bruger Gmail, at de to systemer ikke taler ordentligt sammen. Der er altså gode argumenter for at springe over på den anden side af åen og bruge løs af Hotmail. Personligt bliver jeg hos Gmail. Jeg finder mange af Googles online tjenester helt geniale, og så ordner jeg alle mine mailkonti via Gmail. Et skifte ville betyde adskillige timers konfigurationer og kedeligt arbejde.

Hvad gør du? www.gmail.com og www.hotmail.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.