Mio Spirit 687

Mio Spirit 687

Når folk snakker om GPS til bilen, så er det næsten blevet synonymt med TomTom eller Garmin. Disse to fabrikanter producerer gode GPS’er til folks transportmidler, men der findes absolut gode alternativer. En af dem hedder Mio, og jeg har for mange år siden i nærværende spalter skrevet om en Mio GPS. Igennem mange år førte den os fra danmark til Tyskland, Norge, Tjekkiet, Slovenien, Slovakiet, Spanien og andre europæiske lande. Vores Mio betød at mit ægteskab holdt, efter at mand og hustru snerrende gjorde det klart, at den ene var klogere end den anden, når det handlede om stifinder på diverse veje. Nu har husstanden fået en lille ny, efter at vores elskede Mio måtte stå af. Vi har sat vor lid til at Mio Spirit 687 skal bringe os i godt behold fra A til B.

Den mest økonomiske rute
Og hvad kan den så, den lille nye Spirit 687? Jo, først og fremmest er der tale om en GPS (som står for Global Positioning System), der venligt og høfligt fortæller os, når vi skal dreje til venstre eller højre, og når vi skal tage anden frakørsel i rundkørslen. Det er også apparatet, som tålmodigt fortæller, hvis vi uagtsomt glemmer at slippe speederen på bestemte områder. En af de dejlige finesser ved Spirit 687 er den 5 tommer store skærm. Tidligere havde vi en Mio GPS på godt 4 tommer, så den ekstra tomme gør det lidt mere overskueligt, når vi drøner rundt på de hyggelige lande- og motorveje.

I denne nye Mio Spirit 687 er der indbygget Choice of Routes, hvor du får 4 forslag til den rute, der ligger foran dig. Vælger du den hurtigste, den korteste, den nemmeste eller den mest økonomiske? Ganske praktisk i disse benzinfrustrerende tider, hvor priserne hamrer derop ad. Voice Entry er en anden laber detalje, hvor du kan nøjes med at indtale adressen på den destination du ønsker en rute til. Lad mig dog sige, at den danske talegenkendelse stadig har lidt at optimere på. Voice Entry kan imidlertid også bruges til at besvare opkald på mobiltelefonen, hvis denne er forbundet til Mio’en via Bluetooth. Der er naturligvis TCM trafikinformation i GPS’en, så man er opdateret på eventuelle uheld eller kødannelser på ruten. Her vil GPS’en automatisk foreslå alternative ruter. Dette er en funktion jeg endnu ikke har oplevet i den lille ny. Man betaler ikke ekstra for trafikinformationen, som kommer med et livslangt gratis abonnement.

Juster dine dingdongs
Når denne Mio tages i brug første gang, er der nogle standardindstillinger man med fordel kan personliggøre. En af dem er en halvtræls dingdong-tone, som gør dig opmærksom på, at du kører for stærkt. Nu skal jeg ikke opfordre bilister til at fræse derudad og være ligeglade med gældende lovgivning, men det er en anelse træls, hvis man eksempelvis overhaler på motorvejen, og derved måske sniger sig lidt op over tilladt hastighed. Her vil Mio’en nemlig prompte give dig en løftet pegefinger i form af et dingdong. Omvendt er det jo smart at den gør dig opmærksom på, at du kører for hurtigt. Man kan justere hvornår den skal dingdonge og man kan vælge at slå den helt fra. Desuden har Mio’en den smarte detalje at råde dig til en lille pause, hvis du har kørt i mere end to timer.

En af de ofte store onder, når man nærmer sig målet, er søgningen efter parkeringspladser. Det kan være sønderslemt at skulle på jagt efter et sted i en fremmed by, hvor man kan parkere bilen. Det ene parkeringsskilt efter det andet er som sunket i jorden, og det er absolut ikke sjovt at skulle bruge tid eller kræfter på den opgave. Parkin Assistance er en indbygget funktion, som automatisk viser parkeringspladser i op til en kilometer fra din destination. Trip Planner er en anden ny funktion, som betyder at du kan indstille flere rutepunkter og prioritere dem for at optimere ruten. Hvis du ikke kender den bedste rute, vil Mio Spirit 687 prioritere rutepunkterne for dig.

Kort til hele Europa
Læsere af nærværende website ved, at jeg er halvvejs Google afhængig, og naturligvis er der en smule Google i denne Mio Spirit 687. Google Local Search hjælper dig nemlig til at finde præcist hvad du vil, når og hvor som helst. IQ Routes er den anden laber finesse. Denne anvender historisk real-life information, der indsamles fra millioner af bilister, hvilket giver den optimale og mest effektive rute på alle tidspunkter af døgnet. Denne Spirit 687 viser også en vejskiltning i 3D på skærmen. Dette kan være en fordel, hvis man bevæger sig ind i lettere komplekse sammenfletninger.

Mio Spirit 687 inkluderer kort til hele Europa, og samtidig kan IQ Routes gøre det meget nemmere at finde frem til de steder, der venter på din tilstedeværelse. Desuden vil den indbyggede TravelBook hjælpe dig med at finde de såkaldte Points of Interests, det vil sige sportshaller, hoteller, restauranter, indkøbscentre, sygehuse med videre. Når bilen er parkeret, kan du naturligvis tage denne GPS med på videre færd på gå-ben.

Første gang denne Mio Spirit 687 tages i brug kan det godt betale sig at opdatere diverse kort. Desuden er det en god ide at tage en sikkerhedskopi af indholdet på GPS’en i fald noget skulle gå ruskravende galt. Vejledende pris på denne GPS ligger omkring de 1.400 kroner.

http://eu.mio.com/en_gb/mio-spirit-687.htm

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.