Minecraft Server

Minecraft Server

Af Gregers S. Olsen

Min dejlige bonus dreng har i lang tid ydret ønske om en Minecraft server, og jeg har prøvet at undgå det, da søgen om emnet, har set alt for kringlet ud. Men i sidste uge gik jeg til den. Jeg fik hentet Mincraft_Server.exe – den fil du skal bruge hvis du vil have din egen server kørende på fx en pc som jeg har valgt til denne installation. Det var ikke svært at få den installeret eller sat serveren i gang: det er bare at dobbeltklikke på programmet og så bliver den installeret. Det bøvlede begynder først nu.

På den trådløse router skal man lave en port forward til port 25565 – der hvor Minecraft programmet ”snakker” med din router og i cyberspace. Der var intet der snakkede sammen! Porten var umulig at få åbnet. Efter utallige forsøg og mange timers research på internettet, var der flere der havde det samme problem som jeg. Det var håbløst! Der var en ung herre i et forum der havde ”formateret” sin trådløse router 8 gange indtil han fik det til at fungere med Portforward. Det orkede jeg simpelthen ikke. Så jeg opgav! Lidt fesent.

Et bid i det sure æble
Men min bonus dreng ville stadig have den server, så der var jo muligheden at leje sig ind et sted, men det koster penge, og det gider jeg ikke betale for; specielt ikke når andre kan lave det. Så kan jeg også 🙂
Jeg bed i det sure æble og begyndte forfra igen. Jeg fik i stedet luret mig ind på Hamachi Log me In, som du nu skal installere hvis du vil have din egen Minecraft Server, gratis.

Når du starter det program, laver den en IP adresse til den pc det skal køre fra. Dernæst skal du i Himachi Log Me In oprette en profil og en adgangskode, lige ud ad landevejen. Denne er vigtig, fordi:

Når bonus sønnens venner skal ind på hans server, skal de bruge Hamachi Log Me In. Så skal de bruge hans IP adresse fra Hamachi Log Me In samt koden og hans profil navn Og selvfølgelig have en licens til Minecraft, så de kan spille

Andre med koden kan logge ind
Men vi er ikke færdige. Når du har kørt Minecraft_server.exe programmet, vil den generere verdenen i Minecraft. Når det er gjort lukker du for den. I den mappe hvor du har gemt ”serveren” vil den have oprettet en fil der hedder ”server.properties” og den skal du åbne i notesblok.
Under server skal du indtaste 25565 og i IP adressen skal du indtaste den IP adresse der er blevet genereret fra Hamachi. Gem det ved at trykke ctrl og s.

Når alt det er klaret, så tænd serveren igen og dine børn kan logge på multilplayer i Minecraft og andre unger med koden kan også komme på den med brug af Hamachi Log Me In.

Er du helt ”lost” så er der en engelsk DIY (gør det selv) video rigtig godt forklaret – og til dem der har Mac: http://www.youtube.com/watch?v=MUP3vA4tp-U&feature=player_embedded#!

Link til Minecraft: http://www.minecraft.net/
Direkte link til Minecraft_Server: https://s3.amazonaws.com/MinecraftDownload/launcher/Minecraft_Server.exe
 
Hamchi Log Me In (gratis): https://secure.logmein.com/products/hamachi/download.aspx

Er du i tvivl om du kan køre en server på en pc, så tjek dette link ud: www.canihostaminecraftserver.com

I øjeblikket er min bonus søns Minecraft server installeret på hans egen pc. Det fungerer faktisk ret godt. Dog kræver den så, at pc’en er tændt når han eller hans venner skal spille. Lidt upraktisk i længden. Personligt overvejer jeg på sigt at købe en Synology 212+ NAS server hvor man også kan have Minecraft kørende på den server. Dog ikke primært til det formål men på grund af dens fede funktioner jeg godt kan savne i hverdagen når jeg er på farten.

Læs også

1 Comment

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.