Microsofts licensproblem

Microsofts licensproblem

Microsoft har det med fra tid til anden at komme med udtalelser eller lave ting, der ender med at stille firmaet i et dårligt lys. Microsoft har ellers det sidste stykke tid fået ret positive anmeldelser angående deres nye styresystem, men nu er de igen er rendt ind i problemer. Det ser ud til, at firmaet i deres iver for at kunne tilfredsstille brugere, der vil installere Windows 7 på en computer uden dvd drev, har brugt koder der er udgivet under GNU General Public License , GPL.

For mange koder til et lille program.
Vedkommende, der i første omgang havde fundet ud af at Microsoft havde et problem, fortæller på sin side også, hvorfor han mener at Microsoft overtræder bestemmelserne i GPL licensaftalen. Det skulle de have gjort ved ikke at informere dem, han mener er ophavsmænd til den oprindelige kode, og  det ser samtidig ud til at Microsoft, ved at foretage ændringer i koderne overtræder andre licensbestemmelser.
http://www.withinwindows.com/

Som ringe i vandet
Sagen er blevet taget op af andre internetsider og det ser ud til at der er bred enighed om, at hvis Microsoft har benyttet koder, der er udgivet under GPL licens, i deres Windows 7 USB/DVD Download Tool,  så er der visse betingelser knyttet til brugen af koderne eller programmet, og hvis de ikke er overholdt så ender Microsoft med at have et forklaringsproblem, uanset om det er en Microsoft ansat eller et andet firma der har valgt at bruge en genvej. I første omgang har Microsoft, muligvis på grund af omtalen, valgt at fjerne programmet.

http://blogs.zdnet.com/microsoft/?p=4489&tag=col1;post-4489

http://www.neowin.net/news/main/09/11/10/microsoft-windows-7-download-tool-may-have-violated-gpl

Kommentar:
Jeg kender ikke noget anden firma, der er så dygtige til at skabe problemer for sig selv, som Microsoft, og hvis der blev uddelt priser for negative reklamer, så burde Microsoft være selvskreven som en af vinderne.

 

 

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.