Microsoft Safety Scanner

Microsoft Safety Scanner

Verdens største gigant inden for software, Microsoft, er nu ude med en ny gratis scanner, der gennemsøger din Windows computer for skidt og møg. Scanneren hedder Microsoft Safety Scanner, og det programmet hjælper til med er at tjekke om der er virusser på computeren. Microsoft Safety Scanner er imidlertid ikke et antivirusprogram, men udelukkende en scanner, der kan af- eller bekræfte, om harddisken har onde ting i sig.

Med andre ord kan programmet altså ikke stå alene. Det er bydende nødvendigt, at man også har et antivirusprogram kørende, mens man arbejder på maskineriet, men fordelen ved Microsoft Safety Scanner er at programmet snildt fungerer sammen med andre beskyttelsesprogrammer. Dette kan ellers godt medføre problemer, når to beskyttelsesprogrammer pludselig ”opdager hinanden”. Bemærk venligst at programmet ikke opdateres automatisk, så man er faktisk nødt til at downloade en ny version af programmet relativt ofte (hver tiende dag cirka).

Brugerfladen i programmet er ganske enkel og meget brugervenlig. Næsten alt foregår automatisk, og man skal faktisk kun selv vælge hvor dybt programmet skal kontrollere computerens harddisk. Her vælger man en hurtig scanning, en fuldstændig scanning eller en scanning, hvor man selv vælger hvilke drev og mapper, der skal undersøges. Man skal downloade omkring 70 MB, inden man kan tage Microsoft Safety Scanner i brug.

www.microsoft.com/security/scanner/da-dk/default.aspx

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.