Michelle Obama billedet på nettet

Michelle Obama billedet på nettet

Et billede af Michelle Obama, der var ændret så det lignede en chimpanse, har bragt sindene alvorligt i kog, særlig dog i USA. Der er forskellige varianter af historien der kan læses i over 100 forskellige artikler på nettet, men det ser ud til at historien om billedet først tog fart, da det dukkede op på en blog ved navn  Hot Girls, der var hostet af Google Blogger service.

Efter dette billede havde fået meget omtale på FaceBook og Twitter skulle Google have fjernet adgangen til bloggen med den henvisning, at den var mistænkt for at sprede malware.

Da billedet så begyndte at dukke op på den første søgeside, hvis man på Google begyndte at søge på billeder af Michelle Obama, valgte Google ikke at fjerne det med henvisning til ytringsfriheden, men erstattede det med en undskyldning på kinesisk og dårlig engelsk.

Nu er både billedet og undskyldningen fjernet, men da det jo er internettet kan du finde begge ting mange steder alligevel, så uanset hvad man mener om sagen vil den nok ikke lige forsvinde lige med det samme.

Kommentar:
Det undrer mig lidt i denne sag at Google prøver at stille op som ytringsfrihedens vogter, da de fleste ved at Google sammen med en del vestlige søgetjenester har gjort deres yderste for at sikre at kinesiske brugere ikke finder resultater, som den kinesiske stat ikke bryder sig om.

Uanset fra hvilken side man ser denne sag, så ender det med at Google kommer til at stå i dårlig lys, de ene vil hævde at Google ikke gør nok for at undgå racismen på internettet og andre derimod vil hævde at det er en indgreb mod internetbrugernes talefrihed.

En søgning på blandt andet YouTube ser dog ud til at vise, at Google har været udsat for det man kalder en ”Google bomb”, og det ser ud til at der arbejdes på højtryk på YouTube på at fjerne billeder med henvisning til copyright bestemmelserne.

Linket er til nogle af de mange artikler på nettet om historien.
http://news.google.com/news/story?pz=1&cf=all&ned=us&hl=en&topic=n&ncl=dEEmn7cyH4ZKaMMZl719kH6pTB34M

Forklaring på Google bomb og hvordan det tidligere er blevet brugt finder du her:
http://en.wikipedia.org/wiki/Google_bomb

Billedet er fra
http://www.whitehouse.gov/administration/first-lady-michelle-obama

 

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.