Michael Jackson – we salute you

Michael Jackson – we salute you

Michael Jackson. I dag kunne han være blevet 51 år. Nettips ser på sangeren, som mange folk elskede at hade.

Billie Jean. I det bojsenske univers er dét et af de helt store og meget betydningsfulde numre for denne klodes popmusik. Personligt lytter jeg mest til rockmusik. Det ved mange fra min omgangskreds. Især er det dansk rock fra Mew, Nephew og Kashmir, der har min interesse, og guitarrock fra en alt for overset dansker, nemlig Steffen Schackinger, er det som oftest lyttes til. Men Michael Jackson! Der er noget der fænger. Igennem tiden – siden min ungdom i 80erne – har jeg haft det hersens mærkværdige forhold til Michael Jackson. Jeg har manglet noget dus. Vi var nok mest Des.

Og alligevel så blev jeg for det meste altid i godt humør, når jeg lyttede til de numre, som han stod bag. Jeg ønsker ikke at ridse det ene hit op efter det andet. Michael Jackson er bare svær at komme udenom. Eller rettere: helt umulig at komme udenom. Bag mig og min computer står min gamle LP-samling. Der finder man en masse musik, som stod mig nær i 80erne. Boston, Kansas, Foreigner, Blue Öyster Cult, Rush, The Cult og Sneakers for den sags skyld lyser op i min samling, som aldrig bliver stor nok. Men Michael Jacksons Thriller står der også. Og den LP er jeg stolt af. Altså at eje. Det er pop, når det er bedst. Og det er den beste pop-skive jeg ejer. Og nogensinde kommer til at eje. Michael Jackson er ikke længere. Men hvem var han?

Sprængte hitlister
Michael Jackson blev født den 29, august 1958 som nummer syv af en børneflok ud af ni. Der har været utrolige mange historier i medierne om hans ret barske opvækst og den indflydelse, som hans far, Joseph Walter “Joe” Jackson, på godt og ondt havde på Michael Jacksons karriere og liv. Hvis du er interesseret i at få selv de mindste detaljer om karrieren, sagerne om børnemisbrug og hvordan hans udseende forandrede sig gennem tiderne, så bør du i hvert fald besøge: http://da.wikipedia.org/wiki/Michael_Jackson

Michaels død er – og er stadigvæk – ved at blive undersøgt og selv omkring hans begravelse ser det ud til at det kneb med enigheden, men ifølge hans hjemmeside skulle der nu definitivt være blevet truffet en afgørelse.
www.michaeljackson.com

Umiddelbart vakte meddelelsen om hans død stor interesse blandt folk, der sandsynligvis ikke havde hørt meget om ham, andet end retssagerne og hans til tider excentriske påklædning. Man kunne pludselig se, at hans videoer på YouTube fra den ene dag til den anden sprængte samtlige hitlister, og hans sange er stadigvæk blandt de mest sete på YouTube.
www.youtube.com/results?search_query=michael+jackson&search_type=&aq=f

{qtube vid:=_fHoDWc22B0}

Der går mange historier om hans musikalske eftermæle og om mange endnu ikke offentliggjorde musiknumre, men mon ikke julehandlen vil løfte lidt af sløret? Nettips har skrevet om ham før, dog var det omhandlende de sager der kørte mod ham på daværende tidspunkt, og det virker ironisk at han lige før sit comeback dør af en overdosis medicin. Vi tror denne sag endnu engang beviser at musikbranchen e en farlig branche, der på et eller andet tidspunkt æder sine egne stjerner.

Hvorom alting er: RIP Michael Jackson og – trods alt – tillykke med fødselsdagen! Hilsen Nettips.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.