Meta keywords i Google

Meta keywords i Google

Da jeg for 12 år siden for alvor slog øjnene op for ideen I at søgemaskineoptimere, var det især 3 områder på hjemmesiden, der skulle have et tjek: i Head-delen skulle man integrere meta-profilen, og i denne profil skulle følgende 3 områder inkluderes:

Title, Description og Keyword. Title er stadig enormt vigtig, og hvis beskrivelsen af din hjemmeside skal dukke fornuftigt op i Googles søgeresultater, er Description også yderst vigtig. Derimod er Keywords efterhånden en saga blot, og det er mere eller mindre spild af tid, hvis man som webmaster udfylder Head-delen med alskens meta keywords i forskellige afskygninger. Nu lader det imidlertid til at Google atter interesserer sig for Keywords. Ikke på almindelige sites, men derimod i nyhedsartikler.

Google har netop relanceret ideen med meta keywords, når disse indgår i nyhedsartikler. Google News får ganske vist på puklen i forskellige lande for deres støvsugning af nyhedsoverskrifter, men ikke desto mindre fortsætter tjenesten i mange lande. Derfor er det en fordel for nyhedstjenesterne, hvis de skriver fornuftige keywords til deres artikler. Google-robotten vil snuppe disse meta keywords, og dermed vil mediernes historier pludselig dukke op i bredere sammenhæng. Hidtil har det især været overskriften, der har haft Googles fokus, men med dette comeback til meta keywords har medierne fået udvidet deres mulighed for at nyhederne også dukker op på andre søgeord end lige de gloser, der præger overskriften.

Eksemplet kunne være et nyhedsmedie, der for i overskriften skriver: ”Nettips er kåret som Danmarks bedste hjemmeside”. Nu kunne det jo være at det pågældende medie også kunne tænke sig at artiklen indekseres med andre søgeord, for eksempel it-artikler, it-tips, tricks til internettet, ideer til download etc. Der er indsat en brgrænsning på ti meta keywords/sætninger, og disse adskilles af et komme – lige som i de gode gamle dage.

Tag din nyhedsartikel

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.