
Paratviden er efterhånden afløst af Google. Salmevers. Kongerækker. Brøkregler. Forfatterskaber. Opskrifter. Vi finder svarene på Google i stedet for at lagre dem i hovedet. Og ja, jeg bruger selv Google til dagligt, når jeg skal informationer om dit og dat. Det gør jeg, fordi jeg synes at Google i 9 ud af 10 tilfælde hjælper mig videre i min søgen. Det kan være ganske enkle søgninger, hvor jeg indtaster ét enkelt søgeord. Eller det kan være hvor jeg bliver meget specifik og bruger ”snævre” søgninger. Men vidste du at Google kan bruges til meget andet? Lad mig give dig nogle eksempler.
Vejrudsigten
Vejrudsigten: Prøv at skrive følgende i Googles søgefelt: vejret. Ud fra din såkaldte IP-adresse, der sladrer lidt om hvor du befinder dig, giver Google sit bud på en vejrudsigt for det område, hvor du befinder dig. Kilden er den amerikanske vejrtjeneste Weather.com, og den forærer dig sit bud på temperaturer, nedbør og vind den kommende uge.
Seneste nyt
Seneste nyt: Du er stor fodboldfan og ønsker at vide seneste nyt om Messis exit fra fodboldklubben FC Barcelona. For at sikre dig allerseneste nyt om tryllekunstneren på fodboldbanen, skriver du Messi i Google søgefelt og trykker Enter. Et søgeresultat dukker op, desværre med gamle nyheder og informationer. Derfor trykker du nu på Værktøjer lige under søgefeltet. Her vælger du Ethvert tidsinterval > Den seneste time. Værsågod.
Valuta
Valuta: Her efter sommerferien står du nu med en masse euro-sedler som du ikke fik brugt i udlandet. Da du købte valutaen for måneder tilbage, håbede du på hyggestunder i europæiske hovedstæder. Nu fik du i stedet en fantastisk sommerferie i Danmark. Men hvor meget er dine euro værd i dag? Prøv at indtaste beløbet i Googles søgefelt, for eksempel: 200 eur. Straks får du at vide hvor mange danske kroner du næsten har i hånden. Du kan også prøve med: 200 usd. Eller med 200 gbp.
Har du et stærkt Google-trick?