Mennesket elsker gadgets

Mennesket elsker gadgets

Gadgets! De hersens små elektroniske tingester, der kan et eller andet. Vi er bare vilde med dem. Om det så er iPhone, Android smartphones, MP3 afspillere, GPS’er eller andre USB dimser med skjulte talenter. Vi elsker dem, og det bekræfter en amerikansk undersøgelse. Et amerikanske analyseselskab, Pew, har spurgt en flok voksne amerikanere om deres ejerskab af gadgets, og undersøgelsen viser, at de fleste hjem har mindst én gadget liggende. Danske læsere vil måske påpege forskellen på Danmark og USA, og ja: det kan godt være at vi er knapt så “ekstreme” som amerikanerne, men på teknologi-siden er vi nok lige så skøre, vil jeg tro.

85 procent af de adspurgte voksne deltagere (over 18 år) bekræfter at de har deres egen mobiltelefon. Det er klart ranglistens mest populære gadget, mens den stationære computer og den bærbare også lå højt. Her er det måske overraskende at generelt set er det den stationære computer, der er mest udbredt. Dog ikke blandt de yngre voksne mellem 18 og 34 år. Her er den bærbare computer mest populær.

Mp3 afspillerne er også uhyre folkekære, hvis man kan sige det om en gadget. 74 procent af de 18-34 årige ejer en MP3 afspiller, mens tallet er noget lavere for den lidt ældre del af interessentgruppen. Spilkonsoller er også at finde på opgørelsen over populære gadgets, som også har ebogslæsere og tablet computere på listen.

www.pewinternet.org/Reports/2011/Generations-and-gadgets/Overview.aspx

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.