Medion smartphone til 1499 kroner

Medion smartphone til 1499 kroner

Mine allernærmeste ved at jeg er forheksede disse dage. Årsagen er at jeg netop har bestilt min kommende smartphone. Og igen er valget blevet en af Googles Nexus modeller.

Forleden dag bestilte jeg nemlig Nexus 6P, og dette bliver dermed min tredje Nexus telefon. Den første var en Samsung. Den næste – den jeg har i lommen lige nu – er fra LG, og den tredje, der lander om et par uger, er fra Huawei. Prisen for sådan en moderne smartphone starter rask væk på 6.000 kroner og opefter, og det er virkelig mange penge at give for en telefon.

Heldigvis er der billigere alternativer på markedet. Medion, som måske er kendt som ”Aldis mærke” har igennem tiden været et af de brands, som jeg intet har haft det ringeste imod. Jeg kender således mange, som har købt Medions bærbare computere, og her har jeg meget sjældent hørt om problemer.

Billig smartphone i Aldi

Husets egen tv harddisk recorder (jo, sådan en har vi endnu) er ligeledes en Medion, så generelt set har jeg altid haft et godt forhold til Medion som mærke inden for elektroniske hjælpemidler og gadgets. Da jeg forleden dag læste om en Medion smartphone, blev jeg nysgerrig. Især da jeg så prisen: 1.499 kroner.

Dette afstedkom at jeg hurtigt fik en Medion smartphone på prøve. Modellen hedder helt præcist Life X5004, og der er tale om en Android smartphone med version 5.0 installeret. Nu er jeg jo lidt af en Googleman, så Android er klart mit foretrukne styresystem, når det gælder smartphones. Derfor er Medion Life X5004 ganske interessant for sådan én som mig.

Hvad der oven i købet gør Medion Life X5004 endnu mere interessant er muligheden for at isætte 2 sim kort i telefonen. Dette såkaldte dualsim betyder at du eksempelvis både kan bruge telefonen som privattelefon med ét nummer samt som firmatelefon med et andet nummer. Ret smart og en funktion, som jeg håber flere smartphones bliver født med fremadrettet.

5 tommer i god kvalitet

Hvad kan der ellers siges om denne ganske labre Medion Life X5004? Jo, den har en meget pæn skærmstørrelse på 5 tommer – altså samme størrelse som min Nexus 5. Telefonens design er flot, synes jeg, og mine tanker går ret hurtigt hen imod Sonys strømlinede og smarte ”firkantede” design, som ses på de labre Xperia smartphones.

Trods en skærmstørrelse på 5 tommer finder jeg denne telefon fra Medion vældig nem at have i hånden – også selv om jeg hverken er smed eller slagter … Skærmens størrelse er ganske god, og med en opløsning på 1920 x 1080 er det en fornøjelse at surfe på nettet og tjekke mails og Facebook. Skærmens glas er i øvrigt Corning Gorilla Glass – god kvalitet.

Inden i Medion Life X5004 ligger en 1,5GHz Qualcomm Snapdragon 615 octa-core processor. Det er naturligvis her, at Medion sparer lidt på hestekræfterne for at kunne præstere så billig en moderne smartphone. Selv om denne processor ikke er den hurtigste knallert på landevejen, vil den kunne opfylde de flestes behov. Surf på nettet, Facebook, apps og den slags virker helt fortrinligt. Det er klart at hvis du kommer fra en smartphone med hurtigere processor, vil du formentlig kunne mærke en nedsat hastighed.

Lagerplads kan heldigvis udvides

Lagerpladsen er vel også ok, om end lige knap nok for en bruger som undertegnede. 16 GB plads burde række til de fleste gennemsnitsbrugere, men 16 GB er lige lidt for lidt til mig, hvilket også er en af grundene til, at jeg udskifter min Nexus 5, som ligeledes ”kun” har 16 GB plads. Du kan dog udvide denne lagerplads med op til 128 GB med et hukommelseskort. Der er desuden indbygget 2 GB RAM.

På kamerasiden er Medion Life X5004 udstyret med et 13 megapixel kamera med flash, autofokus og digital zoom. Kameraet på frontsiden er på 5 megapixels, hvilket burde være rigeligt til selfies og den slags egocentriske tiltag. Batteridelen er på 2.600 mAh, så du undgår nok ikke at skulle lade Medion Life X5004 op en gang i døgnet, naturligvis alt efter hvor meget du bruger den. Og til hvad.

Samtalerne drillede lidt undervejs, og om det skyldes at jeg tilfældigt kom til at trykke på en bestemt knap, mens jeg holdt på telefonen, eller om der er tale om en ”bug”, skal jeg ikke kunne sige. Lydkvaliteten er der bestemt ikke noget at pege fingre af. Her er kvaliteten absolut godkendt. Og lad mig også indskyde at telefonen mestrer 4G – altså hurtigt net – hvis det vel at mærke er til stede i det område, du befinder dig.

Crapware kan afinstalleres

Som med så mange smartphones er der præinstalleret software (apps), hvilket jeg ikke kan rose Medion Life X5004 for. Nuvel, du kan jo blot afinstallere dette præinstallerede halløj, men jeg finder det unødvendigt at belemre kunder med apps som skal friste folk ind i Aldis eller eBays univers. Af sådant ”crapware” kan jeg nævne apps som ImageChef, McAfee, You Can Makeup og TripAdvisor. Kære Medion, lad nu bare kunderne selv bestemme, hvilke apps, der skal lægges på telefonen. Desuden er der en indbygget browser, som slet ikke kan fjernes. Irriterende.

På Medion Life X5004 er der ligeledes installeret en kort-app, altså en app så du kan bruge denne smartphone som GPS. Navnet er OutDoor Navigation, og her kan du gratis downloade kort, så du kan bevæge dig rundt i landskabet med GPS, uden at du behøver at være koblet på nettet. Dette er for eksempel vanvittigt rart, hvis man bruger telefonen som GPS i udlandet, hvor data er rasende dyrt.

Jeg anbefaler varmt denne Medion Life X5004 til folk, som har mod på at købe en velfungerende smartphone til prisen. Med en pris på under 1.500 kroner er Medion Life X5004 et veloplagt emne til for eksempel skoleelever, som måske har tendenser til at behandle smartphones en smule barsk. Medion Life X5004 er dog også en helt enestående telefon til folk som ikke stiller de helt store krav til nyeste processorer, gigantiske batterier og lagerplads i mængder.

Android 5 og nem opsætning

Med Android 5.0 får du her en smartphone, som indfrier mange af de krav, som jeg stiller til en smartphone, og som sagt fungerer telefonen upåklageligt, selv om processoren ikke er den hurtigste på markedet. Bemærk dog at den godt kan få lidt åndenød, hvis du afvikler 2-5 ressourcekrævende apps ad gangen.

Men faktisk er vi tilbage ved starten: jeg har intet imod at anbefale Medions produkter, ej heller denne smartphone. Du får en moderne smartphone med nyt software, virkelig pænt design og med muligheder for at putte mere lagerplads i maskinrummet. Og så er jeg ret begejstret for dualsim, så man kan have 2 telefonnumre i telefonen.

Afslutningsvis kan jeg fastslå, at det er nemt at komme i gang med at bruge telefonen, især hvis du har en konto hos Google på forhånd. Du tænder Medion Life X5004, vælger dansk menu, sætter sim-kortet i telefonen og logger på. Du kan også vælge at bruge wifi, hvis du har det til rådighed.

Herefter logger du på din Googlekonto, og straks overføres alle dine kontakter, billeder med videre til Medion Life X5004 uden at du rører en finger (hvis dette vel at mærke allerede ligger hos Google oppe i skyen).

Medion Life X5004 – stærk til prisen

Medion Life X5004 er en smartphone som absolut bør blive lidt af et hit hos forbrugere, som ønsker en tidssvarende smartphone med en god skærm i god opløsning og fuld HD. Den klarer de fleste behov, og til en pris på under 1.500 kroner vil jeg mene, at den er et rigtigt godt og solidt køb. Der er desuden 3 års garanti på telefonen, hvis noget skulle gå galt.

Medion Life X5004 kan købes i Aldi butikker landet over.

http://aldi.medion.com/md99238/dk/

Læs også

4 Comments

 1. hede

  Det er jo snart 1 måned siden de havde den i deres reklame, så det kan da godt være man skal rundt i flere butikker for evt. at finde en nu 🙂

  Reply
 2. thomas

  Købte en for en måneds tid siden , den er faktisk i overraskende lækker kvalitet med aluramme og gorillaglas både for/bag . kører og fungerer perfekt, selfølgelig kan jeg mærke at den er lidt sløvere end min ellers dejlige oneplus one men skulle bruge en mobil til 2 simkort . antennen virker super godt og jeg har ofte 4g signal på steder hvor jeg ikke har kunnet fange det på min gamle mobil..

  Reply
 3. Affi

  Specifikationerne læner sig op ad en opgraderet Huawei Ascend 7, som ingen almindelige brugere selv kan opdatere – eller alternativt ødelægger i forsøget. Det skal lige anføres, at Huawei almindeligvis regnes for en discount smartphone. Meget spændende, at man kan erhverve noget, der er i samme “klasse” til den halve pris. Man kan altid bruge en back up telefon, ikke sandt. Huawei (Wah-Wei) bebuder, at de nu vil ind på det seriøse smartphone marked. Det bliver svært med den bagage – især den ikke eksisterende service eller support.

  Huawei Ascend 7 (ingen servicering overhoivedet) : http://www.pricerunner.dk/pl/1-3009329/Mobiltelefoner/Huawei-Ascend-Mate-7-16GB-Sammenlign-Priser

  Reply
 4. Bertil

  Jeg har allerede været nødt til at sende min tilbage en gang under en måned efter jeg købte den. Deres kundesupport er hurtig nok, men Desværre er den nye telefon de har tilsendt ikke mere stabilt kørende en den forrige. Jeg oplever en flimrende skærm når jeg forsøger at afspille YouTube videoer, og det sker oftere og oftere. Heldigvis er der tre års garanyi, hvilket betyder at jeg kan nå at slide mig igennem ca. 30 telefoner inden garantien udløber:-/

  Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.