Massiv lobbyisme truer EU’s forslag om øget datasikkerhed

Massiv lobbyisme truer EU’s forslag om øget datasikkerhed

Amerikanske lobbyister og virksomheder arbejder intensivt for at putte grus i maskineriet, så EU ikke formår at indføre en stærkere beskyttelse for personlige data, advarer flere rettighedsorganisationer. Boomet for sociale netværk, mobile systemer og skyen har ledet til et kraftigt udbytte af data mellem forskellige lande.

Det har så vakt spørgsmålet om hvordan personlige data kan håndteres på en retssikkerheds måde. EU har adviseret om planer på at forstærke de nuværende regler for databeskyttelse, som har været gældende siden 1995. Der skitseres også  på et direktiv som regulerer hvordan politiet indsamler personlige data.

Men EU’s initiativ ses ikke med blide øjne af amerikanske virksomheder og myndigheder.

“USA’s myndigheder og virksomheder bygger en lobbykampagne uden modstykke for at begrænse den beskyttelse som den europæiske lovgivning skulle kunne give.”

Den advarsel kommer fra et brev til blandt andet USA’s udenrigsminister John Kerry, handelsminister Rebecca Blank og justitsminister Eric Holder. I brevet drages slutsatsen at der findes en stærk og voksende modstand blandt USA’s myndigheder og virksomheder mod EU’s ambitioner om forstærke integrationsbeskyttelsen ved hjælp af udøvet lovgivning. Organisationerne bag brevet har blandt andet interviewet et antal EU-parlamentarikere, der udtrykker deres uro over lobbyindsatseerne.

“Vores personlige data og integritet skal ikke misbruges af både virksomheder og myndigheder”.

skriver organisationen i brevet.

Organisationerne bag brevet stiller sig bagved EU’s ambition om at forbedre integriteten for medborgere. I brevet noters at USA’s præsident Barack Obama i februar 2012 startede et omfattende initiativ der skulle hjælpe til “en bedre beskyttelse for konsumenter og et udvidet ansvar for virksomheder som indsamler og anvender person information”.

Kilde: idg.se

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.