Manipulation med andre

Manipulation med andre

Den måde du agerer og siger ting på betyder meget for forholdet til dine medmennesker. Hvis du optræder truende eller vredt, vil du enten skræmme, kyse eller provokere modparten, og er det egentlig det du ønsker? Og hvad hvis en person er vred? Hvordan tackler du vedkommende? Jeg faldt over en artikel hos PsychTronics, der giver staldtips til, hvordan du kan manipulere med andre.

Hvis du for eksempel pludselig oplever en person, som er meget vred, bør du afprøve at stille dig ved siden af personen i stedet for at stå over for vedkommende. Således vil du ikke optræde som en trussel, og personen vil formentlig få nemmere ved at falde lidt ned på jorden igen.

Bed om hjælp

– Jeg kan godt bruge din hjælp! Dette kunne meget vel være de ord, som du skal bruge næste gang du må bede en god ven eller bekendt om en hjælpende hånd. – Jeg kan godt bruge din hjælp! De fleste vil gøre alt for at hjælpe dig.

Gentag en gang imellem de ord, som modparten bruger. Det vil betyde at modparten er klar over at du lytter interesseret. Brug de samme tillægsord eller beskrivelser og gentag gerne hvad der er sagt. Men overdriv ikke! Du er ji ingen papegøje.

Hvis du har brug for at modparten skal være enig med dig, så nik når vedkommende snakker. Dette vil måske betyde at han nikker når du snakker. Og så er vejen til enighed pludselig kortere.

Sig navnet!

Hvis du er sammen med nogen, som ikke bryder sig om dig, så spørg om du må låne en blyant eller en anden ubetydelig tingest. Fordi de pludselig gør dig en tjeneste, øges chancen for at de fatter sympati for dig.

Sig modpartens navn med jævne mellemrum, når I snakker sammen. Dels vil du nemmere kunne huske navnet fremadrettet, og dels vil modparten opfatte det positivt og sympatien for dig vokser.

I samme åndedrag er det en god ide at lægge mærke til modpartens øjenfarve. Dette vil nemlig betyde at du kigger modparten interesseret i øjnene, og modparten vil straks mærke en oprigtig interesse fra din side.

Kan du bidrage med gode taktikker?

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.