Mænd bruger flest penge

Mænd bruger flest penge

Mænd bruger flest penge på internettet. Det viser en undersøgelse, som Dansk e-handelsanalyse står bag. Det er Foreningen for Dansk Internethandel, FDIH, som har bedt om en redegørelse for, hvad vi køber, når vi handler varer på internettet. Netbutikkerne oplever stigende interesse, og vi er generelt blevet bedre til at flashe vores kreditkort ved tastaturet. Undersøgelsen viser desuden at der er stor forskel på den måde, som mænd og kvinder søger og handler på. For eksempel er Google stadig den mest fremtrædende facon at starte en handel på, men kvinderne bruger også andre metoder.

De læser nemlig nyhedsbreve med interesse. Disse nyhedsbreve granskes med interesse, og så spørger kvinderne ofte veninder til råds, hvis de er i tvivl om de skal købe eller ej. Anbefalinger fra andre – også via de sociale medier som Facebook og Instagram – spiller en stor rolle i købssituationen. Mænd derimod Googler løs, og når netbutikken så er fundet og brugt, vender de ofte tilbage, hvis butikken vel at mærke yder en god service.

Derfor skal rådet til netbutikker være, at I får gang i de gode nyhedsbreve. Skriv de gode nyhedsbreve, hvor kunderne føler at de får råd og vejledning, og krydr så med ekstremt gode tilbud, som ”kun kommer abonnenter til gode”. Plej også de sociale medier og forsøg at skabe så megen interesse og sympati derude som muligt. Jo, vi bruger stadig Google som værktøj til at finde jeres varer, men undervurder ikke at vi også spørger vore netværk til råds, inden vi handler hos jer. 

Og med hensyn til de varer vi køber er mænds indkøb ofte dyrere end kvindernes. Kvinder køber tit tøj, smykker og sko, mens mænd handler elektronik. Sådan lidt kortfattet kan de siges, at

  • kvinder køber tøj til sig selv og til ungerne. De køber sjældent tøj til mændene
  • mænd køber tøj, men ikke kun til sig selv – også til kvinderne
  • kvinder er til husholdningselektronik
  • mænd er til computere, tv og radio

www.fdih.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.