Lokalavisen på nettet

Lokalavisen på nettet

Lokalaviserne dukker jævnligt op i postkassen her på matriklen. Typisk lander der sådan en sag en gang i ugen, hvor de lokale handlende reklamerer for godbidder, mens en såkaldt journalistisk vinkel skal gøre avisen læseværdig. Det er jo for så vidt udmærket, men det er sjældent de helt store revolutionerende historier, der kommer ud af sådan en ugeavis. Lokale nyheder fås typisk i de lokale dagblade, men de er jo desværre også en uddøende race. Derfor er en internetbaseret version af en lokalavis et spændende initiativ, og det lader til at lokalavisen fra Politiken vokser.

230.746 brugere besøgte lokalavisen.dk  i marts mod 128.622 i februar fortæller en pressemeddelelse, og så passer det sikkert. Det er altid glædeligt når det går godt for nogen, men jeg er nu stadig et stort spørgsmålstegn omkring titlen Lokalavisen. Et blik på forsiden af denne lokalavis en tirsdag aften fortæller historier om celebrities, skuddramaer, skeletmand og andre Ekstra Blads-lignende historier. Der er blot en enkelt hage i det hele: der er intet nyt fra mit lokalområde.

Avisen giver nyheder fra Østjylland, Djursland samt områder fra Sjælland, mens spændende øer som Fyn, Bornholm og Lolland ikke er repræsenteret. Vestsjælland figurerer heller ikke på listen, og det skyldes jo nok, at vi ikke har fortjent at læse nyheder fra vort lokalområde på websitet. Det må så være andre historier, der giver den øgede trafik på hjemmesiden. Et tv-indslag med en musvåge, som angriber en kondiløber, gav pote, fortæller pressemeddelelsen. Og det er da også ret flot. Men navnet Lokalavisen.dk er totalt ramt ved siden af, og jeg bliver nok ikke en af stamlæserne af organet.

www.lokalavisen.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.