Live Mesh er med dig

Live Mesh er med dig

Microsoft er inde i et forsøgsstadie med et nyt gratis system, der sikrer dig dine mapper og filer – overalt.

Det er efterhånden mere reglen end undtagelsen, at man arbejder ved mere end én computer. Her i huset har vi gang i både stationære og bærbare pc’er, og derfor er det nogle gange et større arbejde at holde styr på, hvor de enkelte filer og mapper ligger. Denne artikel forfattes på den stationære maskine i arbejdskontoret, mens denne fredags øvrige it-stof her på siden skrives på en bærbar computer i stuen. Det er et herligt privilegium med bevægelsesfrihed, og alt andet lige er det rarest at arbejde og samtidig fornemme lidt omkring sig frem for at sidde og stene alene i et rodet arbejdskammer. Ulempen ved fordelingen er, at mine artikler ligger spredt på forskellige computere.

Somme tider er jeg i tvivl om, hvor de er gemt henne, og selv om jeg ganske vist ejer et par af de små USB-nøgler, der fungerer som mobile lagringsmedier, er det en anelse bøvlet at holde styr på filer og mapper. Derfor var det med fornøjelse, da jeg erfarede at Microsoft forsøger sig med et nyt, gratis koncept på internettet, der hedder Live Mesh. Det betyder nemlig, at det fremover er nemmere at holde styr på de ting og sager, som jeg arbejder med ved computeren.

Du har filerne overalt
Og hvordan lader det sig så gøre? Live Mesh er en slags online lagringssted, hvor du råder over fem gigabyte plads. Pladsen bruger du således til at lægge dine filer og mapper op på, og da alt i Live Mesh er internetbaseret, har du altid adgang til dit materiale, hvis blot du råder over en internetforbindelse. Det hele foregår via en browser, for eksempel Internet Explorer, og ved at logge ind i dit personlige område får du mulighed for at komme i kontakt med dine filer. Det er der nu ikke særligt meget nyt i, for denne funktion eller service fås også andre steder på nettet. Dér, hvor Live Mesh for alvor er smart, er den indbyggede synkronisering i systemet.

Synkronisering af filer og mapper foregår helt automatisk. Når du etablerer dit Live Mesh på computeren, installerer du samtidig et ekstra program, der lægger sig ned på proceslinjen nede ved uret i Windows. Du er nemlig nødt til at vælge hvilke filer og mapper, der skal synkroniseres imellem din computer og Live Mesh på internettet. Det er der ikke mange besværlige ben i. Du skal nemlig blot forestille dig, at du får et Skrivebord (som man kender det fra Windows) i Cyberspace, og når du ændrer eller sletter en fil på din computer, foretages samme ændring på Live Mesh. Den helt store åbenlyse fordel ved synkroniseringen er, at du sikrer dig ens filer og mapper, uanset hvor du er i verden – hvis du altså har internetadgang.

Forbindelse mellem to computere
Det er derfor nu slut med at e-maile vedhæftede filer til mig selv, som jeg herefter kan hive frem via min webmail hos Google. Det er bøvlet og langsommeligt, og Live Mesh ser ud til at opfylde de krav jeg har til en service, som gør det nemmere at arbejde med filer på tværs af computere og platforme. Desuden er det også muligt at dele filer og mapper med andre, når blot man har adgang til det fælles Skrivebord. Det kan eksempelvis være en fordel for arbejdskolleger, at man har et fælles sted på nettet, hvor fælles filer og mapper er til rådighed 24 timer i døgnet. For familien er det et oplagt sted at lægge digitale billeder. Dermed kan familiemedlemmer se og downloade billederne, når det passer ind i programmet.

Live Mesh åbner også op for en smart mulighed: at forbinde to computere med hinanden via internetforbindelsen. Som forsøg koblede jeg en bærbar og en stationær computer til Live Mesh. Herefter loggede jeg begge computere på netskrivebordet, og pludselig kunne jeg fjernstyre den bærbare computer 100 procent fra den stationære. Det var lige som at sidde ”rigtigt” foran den bærbare maskine, og det foregik helt uden problemer. Nu er det ikke kun Windows-computere man kan koble på Live Mesh. Hvis man ejer en Mac-computer eller en mobiltelefon med internetadgang kan disse apparater også kobles til Microsofts nyskabelse. Her er det ikke svært at se mulighederne, hvis man eksempelvis fotograferer med mobilos og efterfølgende ønsker at lægge billederne på internettet. Et enkelt klik på Live Mesh og snart ligger billederne sikkert og godt i Cyberspace. Bemærk at Microsoft Live Mesh er ude i en betaversion. Det betyder at der kan være fejl indbygget i systemet. Brugen af Live Mesh sker derfor helt på eget ansvar.

www.mesh.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.