Linux Mint

Linux Mint

Ubuntu i en grøn version. Således skriver skribenten om Linux Mint, som er brugervenlig og meget interessant.

Der findes mange forskellige Linux distributioner, men der nogen der skiller sig mere ud end andre. En sådan distribution, er Linux Mint. Baseret på Ubuntu får du alt den hjælp og alle de gode programmer, der er tilgængelig for Ubuntu, men i en kønnere og mere brugervenlig pakke. Mint er, som sagt, baseret på Ubuntu, men ulig mange andre distributioner, går den skridtet videre for at sikre dig en god og behagelig oplevelse med Linux.

Mint kommer med alle de fornødne ting installeret. Det betyder at du fra starten kan høre MP3, se film og afspille flash. Med andre ord skal du ikke røre en finger for at komme til at bruge din computer. Herligt, især hvis du er en begynder inden for Linux eller, som jeg, ikke rigtig gider bruge tid, på den slags.

En ting, som Ubuntu tit får på puklen for, er dens udseende, og jeg skal da være den første til at indrømme, at brune farver ikke siger mig det store. Mint derimod kommer med et virkelig flot tema og fra du starter maskinen og til du slukker den igen, bliver du mødt af et smukt og velovervejet arbejdsmiljø. Selvfølgelig er det rent kosmetisk, men jeg er overbevist om, at Ubuntus brune farver er skadelige for øjnene.

Masser af gode programmer indbygget
Programvalget er også rigtig glimrende og du har alt hvad du skal bruge, samt nogle pakker som Ubuntu ikke installerer normalt. Det er blandt andet musikafspilleren Amarok, der virkelig er et godt valg til at holde styr på din musiksamling. Men ikke nok med det, for Mint gør det også nemt for dig at installere den lukkede driver til dit grafikkort. Hvis du bruger Linux, vil du vide at det godt kan være lidt langhåret, men med Mints program (Envy), går det som en leg. Igen er der gjort noget for, at den nye bruger ikke skal føle sig helt fortabt.

Da Mint er baseret på Ubuntu, findes der en uhyggelig mængde information på nettet. Hvis du derfor alligevel støder på problemer, er der en rigtig god chance for at finde hjælp. Desuden er miljøet omkring Mint rigtig godt, og der er ikke noget af den bedrevidenhed, der af og til kan være i Linuxmiljøet.

Alt i alt er Mint en utrolig behagelig oplevelse, så hvis du ikke har prøvet Linux før, burde du give Mint en tur. Og hvis du er en lidt doven Linux-bruger som mig, vil du helt sikkert også komme til at holde af Mint.

www.linuxmint.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.