Linksys EA6900

Linksys EA6900

Linksys har været en af mine venner siden min første router ramte hjemmet. Jeg anskaffede mig i sin tid den velkendte blå trådløse router, Linksys Wireless-G WRT54GS. Det var lidt af en revolution dengang, og siden har jeg afprøvet forskellige routere, som har hjulpet familien med trådløst internet over hele hytten. Vi kommer ikke udenom, at det trådløse internet er blevet et must i ethvert moderne hjem, og vi stiller stadig større krav til forbindelsen, som helst skal være hurtigere end hurtig og mere stabil end stabil. Seneste anskaffelse er den nyere router fra Linksys. Der er tale om Linksys EA6900.

Og Linksys EA6900 er installeret og klargjort. I dag er det familiens trådløse bedste ven, og efter godt en uges brug er vi mere end tilfredse med vores trådløse internet. Det lader til, at de problemer vi begyndte at få med den tidligere router er bortgået, efter at Linksys EA6900 meldte sin ankomst i huset. Vores trådløse router står på første sal, idet vi har et par værelser, hvor vi sidder og skriver artikler, nørder, forbereder os og passer vores gymnasielektier. Her er det klart en fordel, at vi får den bedste hastighed på nettet. Dog kan vi ikke se bort fra, at trådløset internet også er en obligatorisk del i stue-livet, hvor vi ofte slænger os i sofaen med iPad og Chromebook.

Vores extender svigtede

Desuden er det rart at man kan sidde og nørde i samtalekøkken samt lege DJ’s via Spotify på husets iPad. Og det er her at det gode humør begyndte at melde sin ankomst i vort hyggelige hjem. Alt for ofte oplevede vi at signalet gik sig en tur, hvilket gav sure mine rundt omkring i stueplanets hjørner. Så ville vores Apple TV ikke modtage ordentlig signal til Netflix, og så begyndte vores afspilningslister på Spotify at hoste og hakke. Surt. Det var rigtigt surt. Løsningen blev at vi anskaffede os en såkaldt extender.

Sådan en extender er ganske nyttig – hvis den virker. Selve konfigurationen og ibrugtagningen af en extender er rimelig enkel:

  1. Man kobler denne extender til en computer via kabel. Computeren skal være på det tråløse netværk.
  2. Nu registrerer den lille extender det trådløse net. Man angiver sikkerhedskoden, og så er denne extender klar.
  3. Man kobler den fine extender fra computeren og går ned ad trappen, hvor det dårlige internetsignal er.
  4. Man finder en stikkontakt og propper extenderen i.
  5. Og vupti: så er internetsignalet blevet forstærket nedenunder.

Og det gik da også godt i en periode, men pludselig oplevede vi at signalet blev dårligere og dårligere. Dårligt internetsignal er lig med dårligt humør. Hrmpff! Derfor blev løsningen at vi nu har anskaffet os en ny trådløs router. En Linksys EA6900. Og den er vi virkelig blevet glade for. Den er ekstrem enkel at sætte op. Man pakker den fine Linksys EA6900 ud af æsken, påmonterer de 3 medfølgende antenner og kobler den til husets internetopkobling via det medfølgende LAN-kabel. Herefter venter en meget enkel brugerguide, hvor du trinvis får hjælp til at sætte Linksys EA6900 op, så den matcher husets behov. Et brugervenligt interface via computerens browser gør, at du smertefrit sætter det trådløse internet op, inklusive sikkerhed.

Linksys EA6900 opfylder forventningerne

Efter 5-10 minutter er man faktisk parat til at teste, om Linksys EA6900 klarer opgaven bedre end den hidtidige trådløse router. Først sætter man sig ved siden af Linksys EA6900 og tester via bærbar pc. Wow! Hele 55 MBit rykker igennem testværktøjet på computeren. Herefter bevæger man sig ned i stuen og finder det fjerneste hjørne, hvor samme testværktøj tages i brug. Fra at vi hang i gardinerne med 1-2 MBit, rykker vi op i det gode humør med 15-20 MBit takket være den nye Linksys EA6900.

Når man anskaffer sig nyt udstyr til hjemmet, kigger man jo ofte på prisen. Linksys EA6900 kan fås til 1130 kroner via EDBpriser. Det er jo immervæk lidt af en udgift, men når man tager i betragtning at hjemmet atter har fået en stabil internetadgang over hele huset, må man acceptere at man betaler for taknemmeligheden. Jeg er i et job, hvor en ordentlig og god internetforbindelse er et must, og det nytter derfor ikke at man sparer de forkerte steder, og så urimelig er prisen jo heller ikke.

Linksys EA6900 er udstyret med 2 USB porte, hvoraf den ene er en USB 3.0. Det kan man for eksempel bruge til en eksternt lager eller til en USB printer. Hvis du registrerer dig Linksys’ hjemmeside har du adgang til et brugervenligt panel fra hele verden, og du kan sågar downloade en app til din smartphone, hvor du kan styre adgangen til din Linksys EA6900. Der er for eksempel forældrekontrol, hvor du kan bestemme hvilke hjemmesider der må besøges og hvor længe. Til de teknisk interesserede kan jeg endvidere forære følgende specifikationer:

  • Teknologi: 802.11n (2.4Ghz) og 802.11ac (5Ghz)
  • Bands: 2.4 GHz and 5 Ghz (samtidigt)
  • Antenner: 3 stk som kan justeres
  • USB porte: 1 x USB3.0 og 1 x USB2.0
  • Windows, Mac

www.linksys.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.