Linkbuilding – en nødvendighed

Linkbuilding – en nødvendighed

Hvis du sidder med en hjemmeside, som har for få besøgende, bør du google et emne, der hedder SEO. Det står for søgemaskineoptimering (Search Engine Optimization), og ved at gå lidt i dybden med emnet, er du snart parat til at optimere din hejmmeside, så den får bedre placeringer i søgemaskiner som Google. Et af de punkter, hvor mange hjemmesideejere med fordel kan trække i arbejdstøjet, er omkring begrebet Linkbuilding. Bag dette amerikanske udtryk gemmer sig den fortælling, at jo flere der linker til dit site, jo højere værdi har dit site (set med søgerobotternes øjne). Jeg faldt over en artikel
Der på fin vis forklarer, hvordan du kommer videre. Interessant læsning for de af jer, der gerne vil have flere besøgende på hjemmesiden. Her er nogle af de tips, som jeg ønsker at arbejde videre med.

Opret en blog
Ud over din hjemmeside kan det godt betale sig at oprette en blog, hvor du fortæller løst og fast om emner, der relaterer sig til dit liv, både i arbejdstiden og i fritiden. Husk at anvende links, der peger på dit site.

Interne links
Når dit site er pænt udbygget, indeholder det en række sider. Hvorfor ikke linke internt til siderne? Et eksempel kunne være at jeg ønsker at få en højere placering på søgetermen ”erotiske noveller”. Ved at indsætte et link til en anden artikel her på Nettips, sender jeg et signal til søgerobotterne om, at jeg mener artiklen seriøst!

Eksterne links
Brug tid og research på at få andre webmastere til at linke til dit site. Link Popularity er enormt vigtigt, og hvis du kan ”anerkendte” sites til at linke til din hjemmeside, er du godt på vej til bedre placeringer. Omvendt skal du passe på, at ”lyssky” sider linker til dig. Dermed risikerer du nemlig at komme i et dårligt selskab, som Google ikke bryder sig særligt meget om. Husk også at bede naboen, fætteren og kollegaen om at linke til dig!

Hvad gør konkurrenten
Tjek også hvem der linker til ”konkurrentens” hjemmeside. Ved at finde disse link-sites har du mulighed for at skrive til dem og bede dem om også at linke til dig. Det koster lidt tid, men du risikerer højst et nej!

Brug Facebook
Når du opdaterer din Facebook profil, kan du med fordel linke til nogle af dine sider en gang imellem. Dels vil dine venner se siderne og dels vil søgerobotten også få øje på dem. Måske er dette ikke den højeste værdi du kan opnå, men forestil dig at 5-6 af vennerne fremover vil linke til dit site, fordi du giver dem værdi!

Forær artikler væk
Overvej også at kontakte andre hjemmesider, hvor du tilbyder dem en artikel om dit eller dat. Ofte synes hjemmeside-ejere at det er rart med gratis indhold, og hvis du tilbyder dit arbejde gratis mod at få et link til dit site øverst i byline eller nederst, er arbejdet jo godt tjent hjem.

Og der er meget mere at komme efter i artiklen, som er føjet til mine foretrukne! Hermed gav jeg forfatteren et link til sin side, og han er med garanti blevet lidt gladere 😉

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.