Lille mus til den bærbare

Lille mus til den bærbare

Er der noget jeg hurtigt bliver træt af, så er det at surfe på en bærbar computer ved hjælp af computerens såkaldte touchpad. Det er det rektangulære bevægelsesområde under tasterne – altså ikke under selve tasterne – men under… Nå, denne touchpad er ganske praktisk hvis man er på farten og ikke har plads til at have en mus ved sin side, men mit problem er, at jeg ikke er skarp nok til at bruge dette touchpad. Det går især galt, hvis jeg skal flytte eller kopiere filer og mapper, og hvor man har brug for at holde Shift eller Ctrl nede samtidig med at man skal venstreklikke og holde museknappen nede. Uhadada, det kan gå galt for mig.

Derfor er jeg meget afhængig af en fiks lille mus med i håndbagagen. Targus har netop sendt sådan en lille fætter på gaden. Der er tale om en trådløs mus på blot 100 gram, og med sådan en mus ved sin side går det næppe helt galt. Forbindelsen mellem mus og computer foregår pr. USB, hvor et diskret USB-stik i USB-indgangen sørger for at skabe connection mellem de to apparater. Det smarte ved dette USB-stik er at man kan lade det sidde i computeren uden de store problemer. Nu har jeg tidligere haft små mus imellem fingrene, og problemet med mange af disse mus er faktisk størrelsen. Mus kan nemlig sagtens blive for små. Wireless Comfort Laser Mouse fra Targus har en særdeles passende størrelse, som man kan anvende i længere tid ad gangen.

God batterilevetid
Musens rækkevidde er ti meter, og dermed er den også velegnet, hvis man for eksempel skal holde et foredrag med tilhørende Powerpoint. Hermed behøver man ikke at være fængslet til bordet. I stedet kan bevæge sig lidt rundt – det skulle være sundt – og have musen med sig. Et klik her og der, og foredraget kører forhåbentligt på skinner. Hvis rækkevidden er for lille, vil man hurtigt blive træt af sådan en musedims, så Targus’ ti meter passer mig fint.

En ting man også skal have in mente er musens batterilevetid. Normalt anvender jeg en Logitech med ladestation, og her oplever jeg at musen skal lades op relativt ofte. Batterierne i Wireless Comfort Laser Mouse fra Targus skulle holde op til 15 måneder, og det må siges at være godkendt. Når batterierne trænger til udskiftning, vil en indikator give signal herom. Ganske praktisk, så man ikke løber tør midt i foredraget. Den trådløse mus er kompatibel med pc’er, Mac og netbooks. Musen kan bruges af både venstre- og højrehåndede, men desværre savner jeg muligheden for at anvende ”Tilbage-klik” på mine surfture. Denne funktion mangler musen. Vejledende pris er 269 kroner, og de penge er givet godt ud, synes jeg.

www.targus.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.