LG Optimus 2X

LG Optimus 2X

Efter at jeg et års tid har nydt godt samvær med min HTC Desire smartphone, besluttede jeg mig for at skifte den ud. Lidt nørd er man jo. Jeg afsøgte området for nye smartphones, og da jeg er blevet ret begejstret for Android, sorterede jeg relativt hurtigt iPhone 4 fra. Ikke dermed sagt at jeg aldrig kommer til at eje en iPhone, for jeg synes faktisk at det er en indbydende telefon, men da jeg er en ægte Googleman, foretrækker jeg Googles Android. Efter at have afsøgt smartphone nyhederne, valgte jeg LG Optimus 2X.


Årsagen er at Optimus 2X er den første smartphone, der kører med en dual core processor, altså sådan en dobbeltkernet fætter, der gerne skulle være hurtigere end de ”forældede” almindelige smartphones. Prisen for en ulåst LG Optimus 2X inklusiv et SD kort på 8 GB lød på 4.300 kroner. To dage efter bestillingen lå telefonen klar på matriklen.
Nu har jeg haft telefonen en måneds tid, og hvordan er det så gået? Jo, jeg har haft mange opture, men nedeturene er jeg også løbet ind i. LG Optimus 2X er absolut en laber smartphone med mange lyspunkter, men lad mig for en god ordens skyld komme ind på både plusser og minusser her.


Irriterende præinstalleret snavs!
Først og fremmest er jeg vild med telefonens design. Dejlig firkantet og alligevel rund. Den er behagelig at holde på, og der er ingen problemer ved længere telefonsamtaler. Samtalens lydkvalitet er meget fin, og jeg har ikke fået brok på grund af dårlig mikrofon. Nu har jeg vænnet mig til HTCs måde at ringe folk op på, og der er da også en smule tilvænning med at bruge LGs system i at bevare kontaktpersoner på. Ærligt talt foretrækker jeg den dag i dag HTCs system, men jeg håber på at smidigheden i LGs opbygning dukker op på min indre stjernehimmel.


Programmæssigt er LG veludstyret med forskellige applikationer, men LG skal have et hak i tuden for nogle af de præinstallerede apps. Hvad pokker skal jeg bruge en prøveversion af F-Secure til, og hvad med de præinstallerede apps? Jeg skal hverken spille Spiderman eller køre gokart med Shrek! Faktisk skulle seriøse smartphone producenter holde sig fra dette præinstalleret snavs. Lad dog selv bestemme, hvilke apps der skal køres i stilling. Hvis jeg vil af med dette forudinstalleret software, skal jeg roote telefonen, og så ryger garantien formentlig. Stort øv til LG!


Hurtige surfture
Til gengæld roser jeg telefonens måde at vise hjemmesider på. Mine surfture glider glat, og hjemmesider loader fint på skærmen uden de store problemer, inklusive sider med flash. Min Gmail-klient fungerer som den skal, hvorimod Exchange-klienten er lidt træls. Den har somme tider problemer med at opdatere min arbejdspost og brugerfladen er ikke så spændende som HTCs Exchange klient. SMS-delen virker, men da jeg anvender den gratis app med navnet Handcent, skal jeg ikke bedømme den indbyggede SMS-app fra LG. Dog er det ret irriterende at LG ikke formår at deaktivere deres egen SMS indstillinger fuldstændigt. Eksempelvis fortæller min smartphone mig at jeg har 120 ulæste beskeder, når den vækkes efter dvale. Mern det passer ikke, da jeg allerede har læst disse beskeder – i Handcent.


Musikafspilleren har jeg ikke nået at udforske endnu. Jeg bruger faktisk sjældent min telefon som MP3 afspiller, og da jeg i går aftes skulle installere LGs softwarepakke, så telefonen kan synkroniseres med min pc, erfarede jeg at det er godt med tålmodighed. Installation af driver og suite på computeren kræver nemlig at man er parat til at klikke sig lidt frem og tilbage, og her vil jeg råde LG til at gøre deres hjemmeside mere overskuelig og brugbar. Vi lever trods alt i Windows 7 tider. Efter 30 minutter fik jeg dog LG Optimus 2X til at spille sammen med min pc, og her skal jeg indrømme at da det først virkede, gik det relativt smertefrit med at overføre billeder og musik.


Kameraet er på papiret ganske udmærket, hvis man ser på megapixels. 8 af slagsen, så i det henseende skulle alt være på plads. Jeg er ikke fotoman, og jeg er pænt tilfreds med billedkvaliteten. Dog vil jeg gerne understrege at seriøse billeder i min optik ikke skal tages med en telefon. Videooptagelser er også ok.


Sultent batteri
Jeg er dog ret tilfreds med telefonens evne til at hjælpe mig med gode forbindelser. HTC Desire smed mig af og til af netværket, men her oplever jeg at Optimus 2X er flink til at bevare kontakten. De forskellige netværk overlabber fint hinanden, og efter lidt knas med at komme på husets trådløse netværk, hjalp det med en genstart af telefonen. Dette genstarteri har jeg i øvrigt oplevet 3-4 andre gange, hvor noget ikke ville virke. Genstart af telefonen hjalp. Det burde ikke komme så vidt, LG!


Batteriet skal oplades mindst en gang i døgnet, og det er næsten blevet en vane at smide den i opladeren, hvis den ikke lige skal bruges i en periode midt på dagen. Sådan en 4 tommer skærm er nemlig sulten efter strøm. Generelt er jeg ganske meget tilfreds med LG Optimus 2X. Måske stillede jeg for store forventninger til telefonen, da jeg købte den, for i mine øjne er HTC Desire lige så hurtig og indeholder stort set de samme muligheder. Der er ingen tvivl om at denne dual core smartphone byder på kommende positive overraskelser efterhånden som Android opgraderes til version 3.0. Her kan det vise sig, at de gængse almindelige smartphones med én kerne mister pusten. Det må tiden vise.


www.lg.com/sg/mobile-phone/all-phones/LG-smartphone-Optimus-2X-P990.jsp

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.