Let moms til små virksomheder

Let moms til små virksomheder

Et dansk firma lancerer en lille, men genial løsning til små virksomheder og iværksættere, der knokler med moms.

– Da jeg for små fem år siden forsøgte mig som iværksætter, kunne jeg ikke finde nogle tilfredsstillende muligheder for at få klaret mit momsregnskab på en nem og overskuelig måde. Derfor fandt jeg på at udvikle LetMoms. Ordene stammer fra Thomas Eriksen, Cand.merc.fil (økonomi og filosofi), fra Handelshøjskolen på Frederiksberg. Han er netop i øjeblikket travlt beskæftiget med at videreudvikle sit enkle, men særdeles effektive program, der hjælper mindre virksomheder og iværksættere med de momsregnskaber, som ofte er en belastning at få udfærdiget samtidig med at ”butikken” skal passes, plejes og markedsføres.

Det behøver imidlertid ikke at være besværligt at holde styr på regnskaberne, hvis man blot har de rette værktøjer til at hjælpe sig. Thomas Eriksens LetMoms er bygget op i et Excel regneark, og ved at indtaste de informationer, der er forbundet med købs- og salgsmoms, ordnes alle relevante regnskaber ”i baggrunden” på regnearket.
I første omgang udviklede Thomas Eriksen programmet til sig selv, men nogle iværksættere fulgte med på sidelinien, og en dag skete det: de spurgte om de ikke måtte få en kopi af programmet. I efteråret 2005 begyndte han derfor at sælge programmet, og i dag er 80 procent af hans indtægter fra salget af LetMoms.

Thomas Eriksen har lavet to versioner af sit program. – Der findes i dag to versioner af LetMoms programmet: LetMoms basis, som giver dig overblik over de mest basale krav omkring regnskab; indtægter, udgifter, resultat, skat og moms. Den anden lidt mere avancerede version er LetMoms Pro, som bygger videre på basis delen, og indeholder en lagerstyrings og kontostyringsdel, samt en udvidet statistik, siger Thomas Eriksen. Priser for programmerne kan ses på hjemmesiden.

www.letmoms.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.