Lektiehjælp på nettet virker

Lektiehjælp på nettet virker

Lektiehjælp har altid været et emne, som har reddet mange elever og studerende fra det totale kollaps. Vi er alle forskellige, og vi har også forskellige spidskompetencer. Nogen foretrækker sprogfag, mens andre hælder til naturfag, og så er der nogen, der hellere vil bruge hænderne.

Ens for alle er dog, at vi somme tider har brug for ekstra hjælp til at løse de stillede opgaver, enten i skolen eller på de videregående studier. Lektiehjælp har kunnet fås i mange forskellige udformninger igennem tidens løb, hvor forældre, naboer eller professionelle lektiehjælpere er trådt til med viden. Nyeste ide er lektiehjælp på internettet, og en ny undersøgelse viser at det virkelig er noget der rykker. Lektiehjælp på nettet virker!

Frivillige folk sidder klar i Århus og København ved computere, og disse hjælpere indgår som hjælpekorps i Projekt Lektier Online, som Kulturstyrelsen, Ministeriet for Børn og Undervisning og Statsbiblioteket har sat i værk. Efter indkøringsperioden viser en frisk undersøgelse, at 94 procent af eleverne har stor gavn af denne lektiehjælp, og at de bedre kan følge med i undervisningen. I første omgang er projektet ment som en lektiehjælp til unge med anden etnisk baggrund eller for unge i socialt belastede boligområder, men projektleder Anne Vest Hansen ser flere perspektiver i den online lektiehjælp.

Lektiehjælp hjemme ved computeren

– Vi har vist, at vi kan få fat i målgruppen og vores primære fokus vil frem til 2014 fortsat være på unge med anden etnisk baggrund og unge i udsatte boligområder. Men samtidig skal man huske på, at der er unge alle steder som har brug for lektiehjælp, og derfor håber vi meget på, at projektet vil fortsætte også efter 2014. Vi er samtidig i gang med at igangsætte et pilotprojekt målrettet gymnasieelever, og oplever her stor interesse og opbakning fra både gymnasier og frivillige lektiehjælpere, siger hun.

Mere end 8.000 elever har oprettet en profil på stedet med online lektiehjælp, og der ydes lektiehjælp til rundt regnet 250 unge mennesker hver uge og det sker i forløb af cirka 45 minutters varighed. Online Lektier er blevet en succes, og det skyldes formentlig at de unge kan nå lektiehjælpen hjemmefra ved computeren.

www.lektier-online.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.