Latitude – hvor er du henne?

Latitude – hvor er du henne?

Ved hjælp af lidt ekstra installation bliver Google Maps pludselig meget personligt. Nu kan du se hvor vennerne er.

Kender du Google Maps? Opfindelsen, hvor man via satellitbilleder kan se lokationer fra hele verden. Google Maps er naturligvis et gratis tilbud fra søgegiganten Google, og firmaet har høstet mange anerkendelser på baggrund af deres gratis-tilbud. Google Maps er blot et af dem. Nu kan du udvide mulighederne i Google Maps ved at tilføje en lille ekstrating til programmet. Så bliver det nemlig muligt for folk med mobiltelefoner at dele deres bevægelser med vennerne.

Det sker med begrebet Latitude, som gør os i stand til at anmelde hvor vi befinder os via mobilos. Et enkelt klik på telefonen, og straks uploades en position til Google Maps, hvorefter dine venner og familie kan spore dig på satellitbilleder. Inden det kommer så vidt skal folk selv lige aktivere softwaren i telefonen, og Google forsikrer at de ikke gemmer informationer om folks bevægelsesmønstre. Ideen er at folk selv bestemmer, hvem der skal have lejlighed til at se hvor man befinder sig. Altså en oplagt mulighed for forældre, der gerne lige vil vide hvor arvingerne befinder sig.

Latitude virker endnu ikke på alle mobiltelefoner, så du bør lige tjekke websitet inden du bliver alt for ivrig for at komme i gang med sporingen. Desuden er det en service, som endnu ikke fungerer i alle lande. Når du vil i gang med at blive fundet (!), skal du bevæge dig ind på nedenstående webadresse via mobilos og følge instruktionen. Latitude findes også i en pc-version, så man er med på noderne, hvis man eksempelvis rejser rundt med en bærbar pc. BigBrother is watching you.

www.google.com/latitude

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.