Lalarm

Lalarm

Efterhånden burde de fleste vide, at man kan finde ret interessante ting i vores forum, og jeg har så prøvet at se lidt mere på dette gratis program Lalarm, som er blevet nævnt i vores forum. Det skulle yde beskyttelse i tilfælde af tyveri, og når man ser på hjemmesiden, så ser det jo interessant ud for firmaet lover følgende:

Lalarm
•Theft Alarm- It prevents laptop theft by sounding an alarm when a thief tries to steal a laptop.
•Perimeter Alarm- It alerts when a laptop goes outside a perimeter. It helps prevent laptop misuse and keeps the laptop within a safe boundary.
•Inattention Alarm- It sounds an alarm when the owner leaves the computer unattended in an unsafe area for a period of time. It helps prevent laptop theft.
•Battery Alarm- It alarms when the battery is under stress in order to preserve the battery capacity and prolong the battery lifetime. It also alarms when the battery level is low to prevent data corruption due to sudden power loss.
•Disk Alarm- It alarms when a hard disk drive needs a repair or replacement in order to prevent data loss and laptop failure.
•Data Destruction- It protects sensitive data by destroying the data if the laptop is stolen.
•Data Recovery- It can recover data from a stolen laptop.
•Mobile Phone Alert- It sends an alert to a mobile phone via email or SMS.
•Theft Response- you can tell your laptop what to do in advance if your laptop is in hands of a thief.

De forskellige sikringer
Umiddelbar ser det fornuftigt ud, for firmaet lover at der går en alarm i gang når du fjerner maskinen fra det sted hvor den står, det gøres ved at alarmen går i gang, hvis maskinen fjernes fra strømforsyningen, eller en USB nøgle der sidder i maskinen. Andre sikkerhedsforanstaltninger er at maskinen lukker ned, hvis man mere end 4 gange prøver at finde det rigtige password, eller går på nettet på et sted, der ikke i forvejen er betegnet som sikkert i programmet. Der er en hel del mere, blandt andet hvordan du kan få maskinen til at slette bestemte filer, batterialarm og lignende.

Jeg gik ud fra følgende forudsætninger:
De fleste har ikke deres bærbare tændt hele natten, eller mens de er undervejs. Det er sjælden jeg har set nogen bruge password  til bios, da alle elsker en hurtig opstart. Uanset om du har ændret i bootrækkefølgen, så er de fleste bærbare så brugervenlige at de ved opstart fortæller hvilken knap du skal bruge for at komme ind i bios, for at ændre rækkefølgen.

Selv om jeg foretrækker Mint, så tog jeg en Ubuntu cd og startede den op som live cd, og i løbet af ret kort tid havde jeg adgang til harddisken. Efter lige at have tjekket mine filer på C drevet, uden der skete noget, slettede jeg programmet igen, da der ikke var grund til at risikere at ødelægge noget. 

Bortset fra at slette programmet blev jeg nød til at give den en tur med Ccleaner og fjerne nogle filer manuelt, det var ikke så fedt.

Hvis du er stadigvæk er interesseret, så finder du programmet her:
http://www.lalarm.com/en/LAlarm_Laptop_Alarm.htm

Som sædvanlig er det på eget ansvar at installere og benytte programmet.
NB. Husk enhver nørd med en smule selvrespekt har altid mindst en Linux cd i huset.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.