Lær fremmedsprog gratis

Lær fremmedsprog gratis

Wo ist die Nutella? Bare rolig, Nettips forsøger ikke at overgå til en tysk version af sitet. Derimod sætter vi for en stund spot på et så spændende emne som fremmedsprog. Vi er jo mange, som godt kan lide at fordybe os i nye sprog, men ofte får vi det ikke gjort. Måske af tidsmæssige årsager, for det tager jo tid, og måske af økonomiske årsager, for sprogkurser er jo ikke gratis. En ny hjemmeside forsøger nu med et ret så enestående koncept: medlemmerne på sitet hjælper hinanden med at lære fremmedsprog, og det hele foregår helt gratis. Og hvordan hænger det så sammen?

 

Tjenesten hos Meet2Talk er som sagt gratis. Man melder sig ind på sitet, og når profilen er på plads efter få sekunder, går man på jagt efter andre medlemmer i nærområdet, som har lyst til at bytte sprog. Der er altså tale om en slags byttebytte købmand, hvor man lærer sprog af hinanden. Du lærer for eksempel naboen at snakke skotsk, og så skal han nok lære dig tyrkisk.

Manden bag sitet hedder Peter Erkmann. Han ser store fordele i at man lærer både sprog og fremmede kulturer af folk i nabolaget. Han fik ideen under et engelskkursus, hvor det slog ham at mange danskere automatisk slår over i engelsk, hvis de møder en person udefra, der ikke taler dansk særligt godt. Så er det jo ret bekvemt at man lige snakker engelsk, for det kan begge parter jo ofte. Derfor ser Peter Erkmann store fordele i at mennesker udveksler sprog og kulturhistorie med hinanden. Derfor har han udviklet Meet2Talk, som også danner grundlag for en masteropgave, som Erkmann skal forsvare på Københavns Universitet.

www.meet2talk.com

{fcomment}

 

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.