Kvinder og e-handel

Kvinder og e-handel

Mand! Pas på dit Dankort! Her gik jeg og troede at det typisk er mænd, der handler på nettet, og så får man pludselig stukket en pressemeddelelse ind i Indbakken, hvor der står, at det er de danske mødre, som styrer familiernes økonomi på internettet. Hvad dælen er den af, spørger jeg mig selv. Ikke desto mindre er det en af konklusionerne, som falder fra Jon Lund, som driver en konsulentvirksomhed, der har forstand på dansk e-handel. En undersøgelse viser at det er småbørnsmødre, som bruger temmelig lang tid i netbanken, og desuden er de ivrige surfere på netshops for at finde de gode tilbud.

Kønsblindt?
– Hvis nogen skulle svæve i den vildfarelse, at nettet kun er for mandlige nørder, er det på tide at vågne op. Nettet er køns-blindt. Det løser opgaver, og tiltrækker simpelthen dem, der har mest behov for det, siger rådgiver og analytiker Jon Lund i en kommentar til undersøgelsen.
Kønsblindt? Øh, er det et ord, som endnu ikke har nået Fyn? På engelsk “sex blind”? Nå, da Jon Lund er rådgiver og analytiker har han jo fingrene på pulsen, og så er det rart at en provinsiel beboer som undertegnede får smarte udtryk med i posten. Men tilbage til undersøgelsen.

Det viser sig nemlig, at når kvinderne får børn, så er det som om at de får en spandfuld e-vitaminer blandet sammen med hormonerne. Der skal e-handles og e-surfes og kanske e-betales. I stor stil. Jon Lund mener at kvindens øgede lyst til at handle på nettet skyldes den kendsgerning, at singlelivet for alvor afløses af familielivet, når bitte Benny ser dagens lys på fødegangen.

– Familier skal bruge mere nyt tøj, flere computere og ipods. De har også flere mobiler at tanke op. Og så har de mindre disponibel tid. Alt sammen ting der gør nethandel mere tillokkende, fastslår Jon Lund.
Hvis du har lyst til at læse hele rapporten, som hedder  Money and gender in Denmark: e-banking and online shopping”, kan den downloades fra www.jon-lund.com for lige godt 430 kroner. Rapporten kan – ligesom Jon Lunds øvrige rapporter – tilgås gratis for alle abonnenter på nyhedsbrevet DigiWatch.

www.digi-watch.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.