Korrekt opladning af batterier

Korrekt opladning af batterier

Bærbare computere og mobiltelefoner har det tilfælles, at de skal lades op. Her er den korrekte opladning.

Skal jeg bruge batteriet på mobilos helt op, inden jeg genoplader, eller er det lige meget? Har den bærbare godt af at blive brugt helt i bund, inden jeg sætter strømstikket i igen? Kan det betale sig bevidst at undlade at bruge batteriet i laptoppen? Disse og lignende spørgsmål er evigt aktuelle, og vi faldt over en artikel hos norske Nettavisen, der forsøger at gøre op med myter omkring genopladning.

Batteriet skal lade op 12-24 timer, inden du tager apparatet i brug. Det er en besked jeg har fået masser af gange, når det handler om mobiltelefoner, men passer det egentlig? Nej, egentlig ikke. Dagens mobiltelefoner er udstyret med Li-ion-batterier, og de er så smart udstyret at det ikke er nødvendigt. Den gamle sang om at bruge batteriet helt fladt, inden man oplader det på ny, passer heller ikke, hvis man ejer en nyere telefon/bærbar med Li-ion-batterier.

Desuden er myten om at det er skadeligt for batteriet at blive ladet op i ”småsjatter” ikke korrekt. Mange tror fejlagtigt at batteriet tager skade af at blive ladet op i små etaper. Derimod forestiller mange sig, at det bedste er én lang opladning. Det er ikke rigtigt, og du kan roligt lade telefonen op 15-20 minutter, så du lige har strøm nok til køreturen i skole eller på arbejde. Så kan du klatoplade igen.

Generelt er det en god ide at holde liv i dine batterier og ikke bruge dem helt i bund. Desuden er det en meget god ide at bruge apparaternes batterier med jævne mellemrum. Hvis du bevidst altid lader den bærbare bruge strøm for at skåne batteriet, er det altså ikke nødvendigvis den rigtige metode.

Læs artiklen hos Nettavisen

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.