Kontorstøj fjerner fokus

Kontorstøj fjerner fokus

Som nystartet i eget firma – jeg driver Bojsen IT – har jeg i en periode arbejdet hjemmefra. Her har jeg indrettet mit eget lille kontor med skærm, printer, mus og hvad der ellers skal til for at kunne arbejde med websites, SEO og sociale medier. I længden bliver det dog noget ensomt, og derfor er det godt at komme ud at mærke verden.

Det gjorde jeg noget ved, da kontorfællesskabet Fremtidsfabrikken startede op i Svendborg for et lille halvt års tid siden. Fremtidsfabrikken indeholder en række en- og flermandskontorer, og desuden er der 2 større lokaler med hver 6 skriveborde. Her kan man leje sig ind på en deltidsplads i et åbent kontor.

Åbne kontorer medfører stress

Det var den løsning jeg startede med. jeg var nemlig af den overbevisning at sådan et åbent kontor lige var noget for mig. Set i bakspejlet tog jeg fejl. Uden at jeg var overvældende generet af støj, kan jeg blot konstatere, at jeg i visse situationer har det bedst med at kunne afskærme mig fra omgivelserne.

Åbne kontormiljøer er bestemt noget man skal vænne sig til, og man skal også kunne acceptere den støj som sådanne kontorer uvilkårligt fører med sig. Små samtaler, telefoner der ringer, kaffekopper der vælter og ”Undskyld, må jeg lige forstyrre dig et øjeblik…”. Her er det en stor hjælp at have sig eget kontor, hvor man kan lukke døren.

Og det har jeg altså fået nu. Eller næsten: jeg deler med Karen Marie Holst, som er vanvittig dygtig, når det handler om gymnastik og coaching. Men det er en anden sag. Lad os vende tilbage til de åbne kontormiljøer.

Støj forstyrrer = ringe effektivitet

Plantronics, som fremstiller kvalitetsprodukter til at putte i ørerne, har foretaget en undersøgelse der klart viser at kontorstøj har en negativ indflydelse på de kontoransatte og deres præstationer. Støj forstyrrer og støj gør at medarbejderne får sværere ved at fokusere på deres opgaver.

Forstyrrelser gør at effektiviteten daler, hvilket kan have dårlig påvirkning på firmaets regnskabstal. Men kontorstøj medfører også dårligere arbejdsmiljø, hvilket igen kan medføre hovedpine, ukoncentration og stress hos de ansatte. Det er bestemt heller ikke sundt for en virksomheds regnskabstal.

Løsningen kan være at virksomheden investerer nogle kroner i ordentlige headsets, som hjælper med at skærme unødig støj ude. Headsets kan bruges til at spille musik i baggrunden af ens virkefelt, eller headsets kan bruges som deciderede støjværn. Headsets er naturligvis også helt uundværlige, hvis du skal føre en telefonsamtale i et støjfyldt lokale. Her hjælper et godt headset på forståelsen af samtalen, hvor man ikke skal gætte sig til, hvad personen i den anden ende sagde, da tilbuddet skulle vurderes.

Headsets i forskellige udformninger

Plantronics lancerer nogle produkter, som måske kan hjælpe ansatte i åbne kontormiljøer til at yde en bedre indsats i takt med at stress og hovedpine holdes fra døren. Blackwire 725 er Plantronics’ første UC stereoheadset med Active Noise Cancelling (ANC), og det skulle være ganske fremragende, hvis man sidder på et ret støjende kontor. Voyager Edge UC er det nyeste medlem i Voyager-serien, som er godt til folk, som ofte er på farten. Calisto 610 er ikke et headset men en transportabel speakerphone, der gør det muligt at foretage konferencekald overalt. Endelig er der Clarity 340, som er designet til personer med syns-, hørelses- eller fingerfærdighedsudfordringer.

Nu har jeg altså fået mulighed for at lukke døren, men jeg skal da også indrømme at jeg af og til bruger headset, når jeg har telefonsamtaler kørende med kunder. Min business er jo computer relateret, og her er det rart at jeg har begge hænder til rådighed, hvis der skal afsøges problemløsninger på skærmen med kunden i røret.

Og så er det naturligvis også vigtigt, at du sidder ordentligt i kontorstolen. De billige modeller fra eksempelvis Biva bør undgås. Vælg hellere kvalitet. Istol.dk – Ergonomiske kontorstole

Bruger du headset af en eller anden slags i din hverdag?

 

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.